Waarom is een aankoopmakelaar zo belangrijk?

januari 4, 2015 0 Door LiveText

Een aankoopmakelaar is uw contactpersoon bij het kopen van uw (droom)woning. De aankoopmakelaar legt voor u contact met de verkopende makelaar of eigenaar van de woning om een bezichtiging te regelen.

Objectieve blik op de woning

Tijdens het bezichtigen van de woning werpt de aankoopmakelaar een objectieve blik op de woning. Zo kijkt hij/zij naar eventuele verborgen gebreken en of het nodig is om een bouwkundig rapport op te vragen. De aankoopmakelaar is dus de deskundige die absoluut onmisbaar is.

Na de bezichtiging van de woning zal de aankoopmakelaar zijn/haar expertise inzetten en grondig onderzoek doen naar alle zaken die te maken hebben met de woning. Zo wordt er gekeken naar de kadastrale gegevens, gemeentelijke en provinciale zaken, bestemmingsplannen, milieuwetgeving en indien dat nodig is informatie inwinnen die van toepassing is op de Vereniging van Eigenaren. Het gaat in dat laatste geval om de appartementsrechten.

Juridische controle voor de ondertekening van de overeenkomst

Wanneer alles grondig is nagekeken en er zijn geen bezwaren meer, dan wordt het tijd voor de onderhandelingen. Omdat een aankoopmakelaar niet emotioneel is verbonden met de woning kan deze veel beter onderhandelen om zo voor u de beste koopprijs te bedingen. Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn en beide partijen bereiken een overeenstemming is het tijd voor de verkoopovereenkomst. De verkopende makelaar of partij zal meestal deze verkoopovereenkomst opstellen. De aankoopmakelaar zal de koopovereenkomst uitgebreid nakijken voor u en indien mogelijk aanpassen.

Is alles geregeld en is de koopovereenkomst getekend? Dan zal de aankoopmakelaar samen met u de woning gaan inspecteren om te kijken of de woning in die staat is zoals in de overeenkomst staat aangegeven. De aankoopmakelaar zal u in deze laatste fase ook begeleidingen en bijstaan bij een bezoek aan de notaris en bij de notariƫle overdracht.

Zoekt u een betrouwbare aankoopmakelaar?

Bent u opzoek naar een betrouwbare aankoopmakelaar die echt de tijd voor u neemt? Neem dan eens contact op met Wilma Raaijmakers. Zij is advies- een aankoopmakelaar en kan u helpen bij de zoektocht van uw nieuwe thuis. Zij is op ieder moment van het aankoopproces inzetbaar en werkt op basis van transparante uurtarieven.