Handige openbare WiFi netwerken

januari 4, 2015 0 Door cousine

Vind je het ook zo fijn dat je overal tegenwoordig openbare gratis WiFi netwerken hebt? Elk terrasje en elke trein heeft zo’n fijn netwerk. Maar dit is niet geheel zonder gevaar.

Er bestaan internetcriminelen die heel handig gebruik maken van onze behoefte om overal maar te kunnen internetten. Zij maken via hun eigen apparatuur een WiFi hotspot die zij hetzelfde noemen als het terrasje waar jij en vele anderen toevallig zitten te internetten. De internetcriminelen zijn uiteraard heel handig en anders kun je voor deze praktijken van alles vinden en kopen op het internet. Als je zo iets doms doet als internet bankieren dan kan de crimineel jouw belangrijke gegevens zien. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien. Ook gebruik maken van je sociale netwerken met Facebook of iets dergelijks is niet zonder gevaar. Je internet identiteit komt in gevaar. Men zou zomaar onder jouw naam iets kunnen posten. Dat is toch afschuwelijk.

Je kunt als je eenmaal weer thuis bent en je beschikt weer over je eigen beveiligde WiFi netwerk je wachtwoorden weer veranderen. Maar niet iedereen denkt daar aan als hij net weer thuis is. En het is niet handig natuurlijk. Dus maak het criminelen niet te gemakkelijk en denk na voordat je openbare WiFi netwerken gebruikt. Waarschuw ook je kinderen dat ze niet overal gebruik moeten maken van een openbaar WiFi netwerk. Voor kinderen is dit helemaal belangrijk want zij zien de gevaren nog niet zo.

Thuis moeten je WiFi oplossingen natuurlijk in orde zijn. WiFi netwerk aanleg heb je laten doen door een expert en je netwerk is beveiligd. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen mee kan loeren met alle zaken die je op het internet regelt.  Het internet en met name het WiFi zijn grote vooruitgangen geweest in het moderne leven maar er zitten dus wel haken en ogen aan.