Klaar om jouw nieuwe werkgever omver te blazen?

juli 21, 2019 0 Door Joyce Bouwman

Het is tegenwoordig lastig om snel aan een nieuwe baan te komen. Door de crisis, weinig werkaanbod en veel concurrentie is het daarom van belang om jezelf te onderscheiden van anderen, maar hoe doe je dat?

Videosollicitatiebrief het nieuwe solliciteren

Het wordt steeds populairder om niet een sollicitatiebrief en moderne CV te sturen, maar om deze op te nemen. Een video is wordt nu nog erg creatief gezien en geeft daarnaast de werkgever echt de kans om jou te leren kennen. Het is bewezen dat we met ons lichaamstaal veel meer communiceren dan dat wij daadwerkelijk zeggen of schrijven. Als je echt enthousiast bent en graag de baan wilt binnen slepen, dan zien zij dat sneller dan dat je het opschrijft. De lichaamstaal die jij uitstraalt zegt boekdelen namelijk.

Hoe maak je een geschikte videosollicitatiebrief

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je van plan bent een videosollicitatiebrief te maken. Ten eerste moet je apparatuur in orde zijn. Zo heb je een goede kwalitatieve smartphone of videocamera nodig, je moet namelijk goed te zien zijn op een camera, en een korrelig beeld en krakend, onhoorbare geluid helpt niet mee. Als tweede moet je op de achtergrond letten waar je de video opneemt. Neem je video het liefst op in een neutrale omgeving met een rustige achtergrond. Vieze kleding slingerend op de achtergrond, of een muur met heel veel drukke patronen is heel erg afleidend. Daarnaast is het natuurlijk net zoals een echte sollicitatie, dus zie er goed en verzorgd uit! Als laatst, praat over de competenties of vaardigheden die de werkgever zoeken. Als je bijvoorbeeld op hotel vacatures solliciteert, is het van belang om bovenstaande punten goed in je achterhoofd te houden, ze zoeken tevens een representatieve persoon, een slordige onverzorgde persoon zullen ze namelijk nooit aannemen!

Bovenstaande punten helpen je al aardig op weg naar jouw droombaan, ben jij klaar voor jouw videosollicitatie?