Relatiegeschenken, wat zijn dat?

Relatiegeschenken, wat zijn dat?

juli 17, 2019 Uit Door Joyce Bouwman

Relatiegeschenken, wat zijn dat eigenlijk en waar worden deze onder andere voor gebruikt? Een relatiegeschenk is een geschenk, dit geeft men aan zakenrelaties of aan medewerkers van een bedrijf. In principe ontvang je op alle bijzondere gelegenheden een relatiegeschenk, denk dan bijvoorbeeld aan feestdagen of beurzen. Relatiegeschenken bevatten meestal een logo of merknaam van het bedrijf die de geschenken weggeeft.

Het moment van geven

Een relatiegeschenk wordt eigenlijk altijd bij een bijzondere gelegenheid gegeven. In een jaar zijn er een aantal bijzondere gelegenheden te vinden, denk bijvoorbeeld aan Pasen, Sinterklaas, Kerst of het vieren van het nieuwjaar. Op beurzen of andere bijeenkomsten van bedrijven worden eigenlijk ook altijd relatiegeschenken uitgedeeld aan bezoekers van de beurs. Relatiegeschenken kunnen ook als visitekaartje of promotiemateriaal gebruikt worden.

Soorten relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Er is een enorm groot aanbod aan relatiegeschenken. Bedrijven die relatiegeschenken maken hebben voor elke branche of bedrijf wel een passend relatiegeschenk liggen. De meest standaard relatiegeschenken zijn USB-sticks, stressballetjes, powerbanks, sleutelhangers of pennen. Deze zijn gemakkelijk te maken en gemakkelijk te bedrukken met een logo of merknaam.

Bedrukking

Wanneer je relatiegeschenken gaat kopen, is het ook verstandig om deze te laten bedrukken met jouw logo of merknaam er op. Soms zijn contactgegevens ook handig om te laten bedrukken, zoals een emailadres of telefoonnummer. Wanneer de ontvanger van het geschenk jouw geschenk gebruikt, ziet hij altijd gegevens staan, wat altijd handig is.