Buitenspelen in de zomer

Buitenspelen in de zomer

april 9, 2018 Uit Door Joyce Bouwman

Buitenspelen kan het gehele jaar door. Een aantal soorten buitenspeelgoed zijn ook het hele jaar rond te gebruiken. Andere soorten speelgoed zijn meer seizoensgebonden.

In deze blog geven we suggesties voor buitenspeelgoed wat speciaal voor de zomer wordt gemaakt. Ook leggen we wat leuke zomerse spelletjes uit waar je geen speelgoed voor nodig hebt.

Levend Bowlen

Levend bowlen is een simpel spel, wat populair is bij alle kinderen.

Het enige wat je nodig hebt is een stuk plastic van een paar meter lang en kegels van zacht materiaal, zoals schuimrubber.

Maak het stuk plastic nat met water en doe er vloeibare zeep bij. Zo wordt het lekker glibberig. Je kunt ook een tuinslang aan het begin leggen, zodat het continu nat blijft.

Neem een aanloop en glij over de zeepglijbaan naar de kegels. Wie glijdt de meeste kegels om?

Je kunt ook een kant-en-klare waterglijbaan met kegels kopen als je dat makkelijker vind!

Watertafel

Watertafels zijn populair bij jongere kinderen, vanaf ongeveer 2 tot 6 jaar.

Dit zijn tafels waar baden en kanalen in gemaakt zijn, die vol met water gezet kunnen worden. Vaak zit er ook een waterval functie, of functie om bootjes via een sluis omhoog en omlaag te laten gaan bij.

Een watertafel wordt doorgaans geleverd met allerhande leuk speelgoed, als kleine bootjes, kunststof vissen, hengeltjes, etc etc.

Een watertafel is op meerdere manieren te gebruiken, bijvoorbeeld als zandtafel.

 

Waterballonnen Gevecht

De titel van het spel zegt alles. Wie kent het niet? Waterballonnen gevechten worden gehouden door kinderen van alle leeftijden (en volwassen kinderen).

Het enige wat je nodig hebt zijn waterballonnen en een waterkraan om ze te vullen. Let op: pak wel echte waterballonnen, deze zijn steviger dan gewone ballonnen, omdat water een stuk zwaarder is dan lucht.

Probeer de anderen nat te gooien, maar pas op, de anderen proberen jou ook te pakken. Wie richt het best en blijft zelf droog?!

Zwembad

Zwembaden zijn razend populair onder kinderen van alle leeftijden.

Voor de jongste kinderen, die nog niet kunnen zwemmen, zijn er speciale baby- dreumes- en peuterzwembadjes. In deze zwembadjes staat meestal maar een dun laagje water van zo’n 10 tot 20 centimeter. Zwembaden voor kleine kinderen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo kun je voor een simpel waterbadje kiezen, maar ook voor een heus waterspeeltoestel met fontein, glijbaan, waterval en vele andere dingen.

Grotere kinderen, die zichzelf al goed kunnen redden in het water, willen grotere en diepere zwembaden. Ze willen met andere kinderen spellen doen in het water, zwemmen of ronddobberen op een opblaasbaar dier.

Voorgenoemde spellen en buitenspeelgoed is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Uiteraard kun je ook zelf een spelletje verzinnen, of kijk eens naar ander leuk buitenspeelgoed.