BMI berekenen mannen

augustus 5, 2014 0 Door zeeshan

BMIBMI berekenen, hoe doe je dat? BMI is de afkorting van Body Mass Index. Zoals je al ziet aan het woord gaat het om een indexcijfer. Met deze index wordt je body mass uitgerekend. Dat staat voor het gewicht in verhouding tot het lichaamslengte.  Ook meet je ermee hoe gezond je situatie is en welke gezondheidsrisico’s aan je gewicht zijn verbonden ten opzicht van je lengte.

Heb ik een gezonde BMI?

Het is voor een ieder interessant om te weten of zijn gewicht passend is bij zijn lengte. Want een gezonde BMI heeft meerdere voordelen. De Body Mass Index cijfer wordt gekenmerkt als gezond als de BMI cijfer tussen de 18.5 en 25 zit. Bij een gezonde BMI zijn de risico’s op ziektes vele malen kleiner.  Ook bevindt je je in een betere situatie waardoor je je beter voelt en dat geeft weer een aangename gevoel. Een van de belangrijkste methoden om een gezond BMI te houden is door je gewicht wekelijks of maandelijks te controleren. Want is er sprake van overgewicht, dan wordt het een erg lastige klus om ervan af te komen. Want je zal je complete levensstijl moeten verbeteren. Dit zijn dus de aangename voordelen om een gezonde BMI te hebben.

Hoe bereken je je BMI?

Het berekenen ervan kan heel simpel met online calculators. Zo kun je terecht op bmi-uitrekenen.com. Ook kan je de BMI zelf berekenen. Dit doe je als volgt. Je pakt je gewicht in kilogram en deelt het door je lengte in meter in het kwadraat. Zo simpel is het berekenen van je BMI!