Paleo dieet ontbijt recepten

augustus 30, 2014 0 Door 11238733

Paleo dieet ontbijt recepten zijn recepten die perfect passen binnen de paleo lifestyle. Begin de dag goed en start met een heerlijk paleo dieet ontbijt. Van een lekkere paleo ontbijt smoothie tot een zelfgebakken muffin! Er zijn genoeg mogelijkheden om de dag goed en verantwoord te beginnen vanuit de paleo principes. In dit artikel vind je tips en mogelijkheden om jouw dag goed te beginnen, want iedereen weet: een goed ontbijt is essentieel voor een goede dag!

Wat is het paleo dieet dan eigenlijk?

Een vraag die misschien als eerst in je opkomt bij het lezen van dit artikel is wellicht: ‘wat is een paleo dieet eigenlijk’? Welnu dat zal ik uitleggen. Zojuist liet ik al de woorden ‘paleo lifestyle‘ vallen. Het paleo dieet is namelijk niet een doorsnee dieet als veel andere. Het paleo dieet is een echte lifestyle aan het worden. Bij deze paleo leefstijl kijken we terug naar onze voorouders en eten wij het voedsel dat ook zij vroeger aten. Bij voorouders heb ik het dan niet over onze opa’s, oma’s of onze familie van een paar eeuwen terug, maar je leeft volgens de idee├źn die mensen miljoenen jaren geleden hadden over voedsel. Dat betekent dat je alleen maar natuurlijk voedsel tot je neemt. Te denken valt aan biologisch vlees, (vlees zonder hormonen en andere antibiotica, mensen stopten dat in de oertijd er ook niet in..), maar daarnaast ook noten, zaden en uiteraard veel groente en fruit.

Een paleo dieet ontbijt: tips!

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ontbijt te maken dat voldoet aan de normen van dit dieet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen te ontbijten met een groene smoothie. Dat is een soort drankje, gemaakt in de blender of keukenmachine waarin je verse groene bladgroenten, zoals spinazie of boerenkool, vermengt met vers fruit naar eigen smaak en wat water. Het resultaat is een superlekker drankje dat snel gemaakt is, voedzaam is en supergezond.

Voor de mensen die liever willen ontbijten met wat hartigs is er een andere mogelijkheid. Er is namelijk een recept van een speciale paleo muffin! Een muffin klinkt ongezond, maar deze is dat zeker niet. Deze muffin bevat onder andere kippenworstjes, spinazie, wat eieren, wortelen en basilicum. 100% paleo! Voor de bereiding van dit recept, meer informatie over het paleo dieet of andere artikelen, moet je zeker eens op het paleodieetplan.net blog kijken!