Ziggo word overgenomen

oktober 26, 2014 0 Door Internet

De grootste alles in 1 provider van Nederland, word overgenomen door zijn grote concurrent UPC. Ziggo was de eerste en bied al jaren de alles in 1 pakket aan, namelijk internet, tv en bellen. De overname wacht nog op de goedkeuring van de Europese commissie, omdat deze overname UPC de nr1 provider van Nederland zou maken. 

Internet

 

UPC zag zijn klantenbestand al toenemen met veel nieuwe internet abonnementen, omdat het de snelste internet aanbied voor relatief lage prijs. In het gebied van internet was UPC dus aan de winnende hand, maar het kon niet concurreren met de alles in 1 van Ziggo. Het bekende gezegde is “if you can’t beat them, join them” in het geval van UPC, is het als je ze niet kan verslaan koop ze. Dit is dan ook wat UPC van plan is, wat het gelijk de nr1 provider in Nederland zal maken. UPC is wel van plan om de naam Ziggo, in Nederland te blijven gebruiken, omdat het een grote naamsbekendheid heeft. Het gaat dan wel staken met het gebruiken van de UPC naam in Nederland en dan dus verder als Ziggo.

 

Andere providers

Het concurreren met Ziggo, gaat dus heel moeilijk worden in de toekomst, doordat het een gigant word na de overname. De overige providers moeten het dus gaan doen, door lagere prijzen aan te bieden, om zo klanten aan te trekken en huidige klanten te behouden. Dit gaat nog wel moeilijk worden, want Ziggo zal topproducten hebben, vooral in zijn alles in 1. Ziggo zal dan zijn eigen top selectie van zenders hebben en hierbij komt ook nog het snelle internet van UPC bij. Kunnen de andere providers wel concurreren met deze toekomstige gigant of word Ziggo de Comcast van Nederland? ik denk van wel, tenminste als het gaat om de alles in 1. Door de kwaliteit zenders van Ziggo, word het heel moeilijk voor de concurrenten. Meer weten over internet en tv abonnementen? Kijk dan op internetentv.info

 

De andere providers zullen het vooral van de internet moeten doen. Door goedkoper internet aan te bieden kunnen ze klanten aantrekken en behouden. Hoe ver ze hiermee kunnen gaan moet ook duidelijk worden, want iedere provider zal de goedkoopste internet willen aanbieden. Misschien word het net zo iets, als de supermarkt stunten van een aantal jaar terug. In dat geval is het wel goed nieuws voor ons, want wij kunnen dan gebruik maken van hele goedkope internet. De concurrenten van Ziggo zullen ook nog wel de alles in 1 pakket kunnen verkopen, want er zijn ook nog mensen, die alleen standaard zenders willen en de extra zenders zoals HBO overbodig vinden.