Youfone goedkoopste provider start 2015

april 13, 2015 0 Door antonius

Sinds dit jaar is er de Eensim barometer. Eensim introduceert hiermee een wijzer waarmee gezien kan worden hoe voordelig een bepaalde provider is. De abonnementen worden in vier categorieën verdeeld zodat er een goede vergelijking te maken valt. Die categorieën zijn: abonnementen voor gemiddeld gebruik, abonnementen voor weinig gebruik, abonnementen met 4G en veel data voor veelvuldig gebruik, en een totaalplaatje van alle providers en bundels tezamen.

Als we met de laatste categorie beginnen, het overzicht van alle abonnementen, dan zien we dat Youfone samen met Tele2 als winnaar uit de bus komt. Met een gemiddelde abonnementsprijs van 15 euro per maand is dit half zo duur als KPN, de duurste in de rij. Robin Mobile staat op dezelfde laatste plaats als KPN en biedt slechts één abonnement aan waarbij alles onbeperkt is.

Bij de kleine abonnementen zien we wederom dat Youfone het spits afbijt; de gemiddelde prijs voor een abonnement met maximaal 200 belminuten, 50 SMS’jes en 250MB data is € 9,50 per maand.

Als uw voorkeur bij het gebruik van 4G ligt, is T-Mobile een goede aanrader. Bij deze provider betaal je voor een gemiddeld abonnement € 20,60 per maand. KPN is wederom vrij prijzig, maar wordt met een gemiddelde prijs van € 35,40 overtroffen door Ben.

Met de introductie van deze barometer heeft Eensim eenvoudig inzichtelijk gemaakt welke provider bij welk budget past. Uiteraard is het verstandig niet blind op de prijs te varen, maar eveneens de kwaliteit in de overweging mee te nemen. Denkt u hierbij aan de netwerksnelheid en de dekking, maar ook aan minder voor de hand liggende zaken als service van de provider, ervaringen in uw kennissenkring en of aanvullende opties als voicemail en de helpdesk gratis te bereiken zijn. Ook de tarieven voor buiten de bundel zijn zeker niet onbelangrijk.

We zien de afgelopen jaren dat de kwaliteit van de diverse providers steeds verder stijgt, waardoor prijs een steeds relevantere factor wordt. Ook nu de prijzen voor het binnen Europa buiten de bundel bellen aan banden wordt gelegd, hoeft ook dat aspect minder onze aandacht te krijgen.

Al met al kunnen we stellen dat Youfone en T-Mobile, maar zeker ook Simyo en in mindere mate Telfort en hollandsnieuwe met de lage prijs een grote voorkeur krijgen, waarbij Youfone de goedkoopste provider is. KPN, Robin Mobile, Hi en Vodafone moeten heel wat service en kwaliteit bieden om de hoge prijs te kunnen verantwoorden.