Wat is een Oculus Rift?

april 12, 2015 0 Door websitefavourite

De Oculus Rift is een virtual reality bril, dit is een bril met daarin één of meerdere schermpjes waar beelden op worden weergegeven. Echter is dit niet zomaar een bril, maar een bril reageert op jou. Dit houdt in dat je zodra je de bril opzet je jezelf in een virtuele wereld bevindt waar alle bewegingen die jij met je hoofd maakt terug te zien zijn op het scherm. Op deze manier wordt de beleving bij het spelen van een spelletje of het kijken van een film vele malen hoger omdat het net is of je jezelf in die wereld bevindt.

Een voordeel van de bril is is dat deze met verschillende apparaten en besturingssystemen werkt, onder andere Windows, Mac, Linux en Android. Op het moment ziet het er helaas niet naar uit dat de bril zal gaan werken in combinatie met de PS4 en Xbox One, deze consoles komen namelijk met eigenlijk virtual reality brillen waardoor ze een samenwerking met de Oculus mogelijk niet zo zien zitten.

Oculus Rift kopen

De Oculus Rift kopen kan op dit moment alleen nog maar via de website van de ontwikkelaar Oculus zelf. Ook is er nog geen officiële consumenten versie beschikbaar van de bril maar ben je genoodzaakt een development kit te kopen, dit is een speciale test versie van de bril waarmee ontwikkelaars en hele nieuwsgierige mensen alvast mee aan de slag kunnen zodat fouten en bugs opgelost kunnen worden voor de uiteindelijke versie. Houd er als je deze versie van bril wilt kopen dat je alleen maar kunt betalen met creditcard en de levertijd enkele weken kan bedragen. Naar verwachting komt de consumenten versie ergens eind 2015, begin 2016 uit en zal dan waarschijnlijk ook bij meerdere Nederlandse winkels te koop zijn.