Hoe gebruik je het makkelijkst acrylverf?

april 13, 2015 0 Door Wesley

Het zelf maken van mooie schilderen wordt steeds vaker door iedereen gemaakt als hobby. Dit komt omdat het schilderen met acrylverf heel erg makkelijk is om te leren. Acrylverf of ook wel polymeerverf genoemd is een verfsoort die naast sneldrogend is ook makkelijk buiten te gebruiken is. Zo kunt u deze verf gebruiken om bijvoorbeeld op vakantie een mooi landschap na te schilderen.

De techniek die vaak gebruik wordt door schilder die met acrylverf werken is laag op laag.

Acrylverven voor beginners

Het is voor een beginnend hobbyschilder slim om erg dun te gaan beginnen. De verf die u dan op dit moment gebruikt droogt veel sneller zodat u makkelijk een schets kan maken om vervolgend wat dikker overheen te schilderen. Dus let op! Schilder altijd van dun naar dik om het beste resultaat te krijgen. Verder is het ook slim om dan donker naar licht te schilderen want als u over een lichte kleur schildert is hier bijna niks meer van te zien. Zeker als je nat-in-nat gaat werken is dit een belangrijke regel. Dit komt omdat lichte kleuren meer wit bezitten en daarom ook beter gaan dekken.

Bent u helemaal nieuw met hobby schilderen? Dan is het ook zeker aan te raden om cursussen te volgen of informatie filmpjes te kijken om het internet om zo meer ervaring op te doen/

Acrylverf tips!

Om te schilderen met acrylverf heeft u verschillende artikelen nodig. Zo is het aan te raden om een schildersezel aan te schaffen als u van plan bent veel te schilderen. Maar naast een schildersezel zijn kwasten en acrylverf ook niet onbelangrijk. Een toegankelijke acrylverf om te gebruiken is de Galeria acrylverf. Dit is een studieverf van Winsor & Newton.