Whatsapp op PC en laptop binnenkort mogelijk

december 20, 2014 0 Door LiveText

Whatsapp is druk bezig met het scripten van de laatste bètaversie van haar Android app. Deze broncode heeft een vermelding naar web_session. Dat wil zeggen dat websessies worden ondersteund en dat zou kunnen betekeken dat er snel een webversie van Whatsapp aan zit te komen. De broncode bevat nog meer aanwijzingen zoals verschillende afbeeldingen waaronder een laptop.

Whatsapp op PC en laptop door in te loggen op webversie met QR-code

Het is de bedoeling dat Whatsapp gebruikers straks kunnen inloggen via web.whatsapp.com met hun telefoonnummer. Hierna zal een QR-code worden getoond die met de Whatsapp app gescand moet worden. Hierna zal er een verificatie plaatsvinden waarna men kan inloggen op de webversie. De webversie maakt het mogelijk om Whatsapp op de PC en laptop te gebruiken naast een smartphone of tablet.

Nog een bewijs dat Whatsapp een webversie aan het ontwikkelen is: Whatsapp probeerde onlangs een ontwikkelaar van concurrent Telegram over te nemen. Deze ontwikkelaar was belast met het ontwikkelen van een webversie van Telegram. Het bedrijf Telegram is populair geworden door het uitbrengen van web- en desktopapps. In 2013 liet Whatsapp nog weten niet van plan te zijn om een desktopversie van Whatsapp te maken, maar het lijkt er nu toch echt op dat deze mogelijkheid er gaat komen. De webversie die over niet al te lange tijd uitgebracht zal worden is geen desktopapp die geïnstalleerd hoeft te worden op een PC of laptop. Men hoeft alleen in te loggen op web.whatsapp.com om gebruik te kunnen maken van de dienst.

Whatsapp kan al gebruikt worden op PC of laptop met Bluestacks

Het is op dit moment al mogelijk om Whatsapp op een desktop PC of laptop te laten draaien, dit kan met een zogenaamde Android emulator. Deze mogelijkheid is makkelijk voor wanneer je niet wil wachten op de webversie van Whatsapp. Je dient eerst via www.bluestacks.com een stukje software te downloaden. Deze software kan gebruikt worden voor Windows Vista, 7 en 8. Na installatie van Bluestacks kun je je aan gaan melden met je Google account om in de Play Store apps te downloaden.

De app van Whatsapp staat al direct klaar op de thuispagina om geïnstalleerd te worden. Na het invullen van een telefoonnummer voor verificatie kun je aan de slag met Whatsapp. Let wel even op het volgende: per apparaat kun je maximaal één telefoonnummer aanmelden. Zodra je het telefoonnummer op een ander apparaat of in dit geval Bluestacks gebruikt, dan zal Whatsapp niet meer werken op het apparaat waarop je dat telefoonnummer eerder gebruikte. Een goede mogelijkheid om Bluestacks met Whatsapp te gebruiken is door gebruik te maken van een los mobiel telefoonnummer, bijvoorbeeld je koopt een goedkoop prepaidpakketje in de winkel. Zorg er wel voor dat in dit prepaidpakketje een mobieltje zit, je telefoonnummer wordt namelijk geverifieerd door Whatsapp tijdens het aanmelden (code per SMS of per telefoon) of indien je een SIM-only pakketje koopt, dan dien je de SIM-kaart even in een beschikbare smartphone te stoppen om het verificatieproces te doorlopen.

Als de verificatie gedaan is dan kun je direct Whatsapp gebruiken op je PC of laptop, ideaal. Indien je in het bezit bent van een Apple iMac of MacBook, dan kun je ook gebruik maken van iMessage (Messages). Hiermee kun je berichten versturen en ontvangen van een iPhone of iPad op de Apple iMac of MacBook. Om gebruik te kunnen maken van iMessage moet je wel in het bezit zijn van een Apple ID. Mocht je dat nog niet hebben, registratie is gratis. Naast het verzenden van chatberichten ondersteunt iMessage: AIM, Google Talk, Yahoo! en Jabber.