Goed eten tijdens het afvallen

december 17, 2014 0 Door Fodivan

Een ontbijt begint de dag goed

Neem iedere morgen het ontbijt. Het metabolisme wordt door ontbijten versneld. Je start de dag uitstekend met ontbijten. Door een goed ontbijt vermijd je dat je ongezond eten gaat eten in de morgen. Het is goed om ontbijt te nuttigen. Een volwaardig ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit havermout met melk. Eet een ontbijt dat je voldoende energie geeft voor de rest van de dag. Het beste is een koolhydraatbron met eiwitten en niet veel vetten. Deze voedingsstoffen heeft het lichaam nodig na een lange nacht slapen.

Stop met het drinken van alcohol

Drinken met alcohol zijn niet meer mogelijk als je wilt afvallen. Afvallen en alcohol gaan simpelweg niet samen. Alcoholische drank werkt het gewicht verliezen alleen maar tegen. Je lichaam heeft de calorieën uit alcohol niet nodig. Het zijn overbodige calorieën die het afvallen moeilijker maken. Er zitten zeven calorieën in een gram alcohol. Dat is heel wat meer dan eiwitten of koolhydraten. Eet liever wat meer dan dat je alcohol drinkt. Op dieetcheck.nl zijn meer van deze tips te lezen.

Niet eten zonder honger

Het is niet slim om te eten terwijl je geen honger hebt. Zonder honger moet je het lichaam geen voeding meer bezorgen. Het lichaam vraagt dan immers ook niet om eten. Waarom zou je het dan eten toedienen? Er is een groot risico dat de voeding die je eet terwijl je geen honger hebt vervolgens als vet eindigt. Het lichaam heeft dan immers niet om nieuwe brandstof gevraagd. Het eten dat je teveel eet slaat het lichaam op als reserve. De reserves die het lichaam opbouwt zijn de vetten op het lichaam.