Wat is een crashdieet?

december 17, 2014 0 Door Fodivan

Het crashdieet

Bij het crashdieet val je in een korte tijd vele kilo’s af. Bij een crash dieet nuttig je express minder terwijl je lichaam calorieën nodig is. Dit betekent niet dat je minder eet in hoeveelheid. Het wordt vervangen door caloriearme voeding zoals groenten en fruit. Je krijgt hierdoor maar weinig calorieën binnen tijdens een crashdieet. Hierdoor kun je eenvoudig gewicht kwijtraken. Groenten en soepjes zijn een belangrijk onderdeel van het dieet. Bekende crashdiëten zijn het soepdieet en het fruitdieet.

Soepdieet; makkelijk en snel

Gewicht verliezen kan snel met een soepdieet. Een soepje bevat doorgaans maar weinig calorieën doordat ze voornamelijk uit water bestaan. Soepen stimuleren de stofwisseling waardoor je snel vetten verbrandt en afvalt. Het lichaam wordt door middel van de nuttigen van de soepen eveneens gereinigd door de vele groenten in de soepen. Dit wordt detoxen genoemd. Je mag het soepdieet maar voor enkele dagen volgen om risico’s te vermijden. Bij een soepdieet mag je zoveel soep eten als je maar wilt.

Fruitdieet; veel vitaminen en mineralen

Er wordt voor een korte tijd enkel groentes en fruit gegeten bij het fruitdieet. Het word geregeld gebruikt voor een bepaalde gelegenheid zoals een bruiloft. Vier dagen is een voorbeeld van zo’n tijd. Veel langer is niet zo gezond voor het lichaam doordat niet alle voedingsstoffen het lichaam binnenkomen. In dit tijdsbestek eet je alleen maar fruit en groenten waardoor het aantal calorieën enorm omlaag gaat. Groenten en fruit bevatten immers maar weinig calorieën. Het is mogelijk om het fruitdieet aan te vullen met eiwitshakes.