Welke vijverpomp is voor mij geschikt?

februari 1, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Wij van Vijverbenodigdheden.nl beantwoorden deze vraag graag voor u. Een vijverpomp uitkiezen voor uw situatie is een lastig geheel. In ons assortiment bieden wij u een groot keuze uit merken zoals: OASE, Velda, Hozelock, Aquaforte, Pontec, Superfish, Blue Eco en RP. Al deze merken hebben voor- en nadelen en in dit artikel zoom ik in welke keuzes u zou kunnen maken.

Een goede vijverpomp herkent u voornamelijk aan de kwaliteit, ze onderscheiden zich in een zo hoog mogelijke capaciteit tegen een zo laag mogelijk wattage. Een goede vijverpomp moet naast deze twee belangrijke eigenschappen ook lang zonder problemen mee kunnen gaan. In de winkels zijn er steeds meer pompen die een laag energieverbruik laten zien. Deze ontwikkeling is naar ons idee een goede ontwikkeling omdat het milieu met onze hobby minder wordt belast, echter we zien in de vijverwereld ook de situatie dat een pomp geknepen wordt. Dit betekent dat er een lagere capaciteit pomp in een hoog model zit. Bijv: een pomp met een wattage van 115 Watt met een capaciteit van 10000 liter per uur bij een opvoerhoogte van 1 meter heeft nu een wattage van 75 watt maar pompt slechts 7500 liter bij een opvoerhoogte van 1 meter.

Een goede vijverpomp is te herkennen aan de kwaliteit, duurzaamheid en het lage energieverbruik. Wanneer dit allemaal in een goede verhouding is, is een vijverpomp goed te gebruiken voor de aansturing van het water naar bijvoorbeeld een drukfilter. Dit vijverfilter is uitermate geschikt om voldoende druk op te bouwen en het water bijvoorbeeld terug te laten lopen via een waterval in uw vijver.

Een vijverpomp nadat u hem heeft aangekocht is eenvoudig aan te sluiten op bijvoorbeeld een vijverfilter of andere apparatuur voor uw vijver. Wanneer u de vijverpomp wilt gaan aansluiten is het handig om een zo groot mogelijke slang aan te schaffen. Door een zo groot mogelijke slang te kopen remt u de pomp het allerminste. Hierdoor verliest u het minste aan capaciteit bij uw vijverpomp en heeft hij ook daadwerkelijk de gewenste opbrengst. Wanneer u de slang aan wilt sluiten op de meegeleverde accessoires bij de vijverpomp raden wij u aan RVS slangklemmen aan te schaffen. Doordat ze continu in het water liggen gaan de klemmen wel eens roesten en kunt u ze na een jaar in het water te hebben gelegen slecht weer los krijgen. Daarnaast kan het roestproces van slangklemmen onderwater ook schadelijk zijn voor de leefbaarheid in de vijver.