Welke producten zijn het meest eiwitrijk?

juni 30, 2015 0 Door Bahagia

Wat zijn de producten waarin je veel eiwitten kunt vinden? Eiwitrijke voeding wilt zeggen dat een maaltijd, gerecht of product vrijwel geheel uit eiwitten bestaat (geen of weinig koolhydraten en vetten.) In het komend artikel zal ik je vertellen in welke producten je de eiwitten terugvind!

1. Vlees

Je zult het niet geloven, maar vlees behoort tot één van de meest gezonde eiwitrijke voeding. Ik heb het dan vooral over het vlees dat niet bewerkt is. Zoals kipfilet, lamsvlees, kalkoen en varkensvlees. Bewerkt vlees bestaat vooral uit ongezonde vetten en koolhydraten en behoort daarom niet tot eiwitrijke producten!

2. Groenten

Je zou er vast niet zo gauw aan gedacht hebben, maar er zijn ook bepaalde groenten die eiwitrijk zijn en behoren tot eiwitrijke voeding. Bijvoorbeeld peulvruchten en bonen, denk hierbij aan: witte bonen, pinda’s, tuinbonen, bruine bonen, linzen en sojabonen.

3. Granen

Granen eten we eigenlijk elke dag, en deze mag ook zeker niet ontbreken in de top 5. Granen zijn de zaden van grassen en enkele voorbeelden hiervan zijn rijst, tarwe en maïs. Van granen worden diverse producten gemaakt, zoals meel, brood en pasta.  Meel en bloem zijn gemaakt van diverse gemalen graansoorten. Graankorrels bestaan uit verschillende delen hierdoor zijn er ook verschillende soorten meel en bloem te maken zoals volkorenmeel en griesmeel. 

Wil je de gehele top 5 lezen? Lees dan hier meer.