Een eigen stand als marketingmiddel

juni 24, 2015 0 Door JosManeschijn

Als ondernemer ben je misschien de helft van de tijd wel bezig met marketing. Terwijl je nog bezig bent met lopende projecten, ben je ondertussen alweer op zoek naar nieuwe klanten. Bijna elke ondernemer heeft inmiddels wel een website, visitekaartje, flyer en/of poster en adverteert in de lokale krant. Waar niet iedereen misschien in eerste instantie aan denkt is het hebben (of huren) van een eigen stand. Met je eigen stand kun je deelnemen aan veel verschillende beurzen in Nederland.

De beurs bezoeken om klanten en relaties te werven

Jaarlijks bezoeken duizenden mensen beurzen, zowel particulier als zakelijk. De Jaarbeurs Utrecht is heel het jaar door afgeladen met miljoenen mensen uit het hele land die de diverse beurzen bezoeken. Denk maar eens aan de carrièrebeurs of de vakantiebeurs. De vakantiebeurs duurt bijvoorbeeld vier dagen. Zo’n beetje elke belangrijke reisorganisatie en vliegmaatschappij bemant een stand op de beurs. Tienduizenden potentiële klanten komen langs om een vakantie uit te zoeken. Terwijl het in Nederland op dat moment vaak nog guur weer is, waan je je tijdens de vakantiebeurs in een exotisch land. De vakantiebeurs is dan ook een goed voorbeeld van een plek waar je als ondernemer uitstekend klanten en/of relaties kan werven (als je onderneming vakantie gerelateerd is).

Waarom juist de beurs als marketingmiddel?

Je zou misschien denken dat het met een website, flyer en advertentie in de (lokale) krant niet meer nodig is om ook nog eens deel te nemen aan een beurs. Toch is de beurs een van de weinige plekken waarin je direct in contact kan komen met je doelgroep. Door een gesprek aan te gaan kun je alles te weten over de behoeften van de (potentiële) klant. Daar kun je vervolgens je producten en/of diensten op aanpassen. Bovendien kun je op de beurs ook altijd andere ondernemers vinden, wellicht kunnen jullie iets voor elkaar betekenen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe leverancier voor een aantal producten.

Je eigen stand huren?

Ben je overtuigd en wil je je eigen stand laten bouwen? Dat kan! Informeer bij Standbouw Utrecht naar de mogelijkheden en laat je eigen stand bouwen.