Buitenzwembad? Zwembadoverkapping!

juni 17, 2015 0 Door rvpwebdev

Buiten zwemmen in oktober
Je moet er vast niet aan denken: op een regenachtige dag buiten in je zwembad een duik nemen. Toch zijn er oplossingen om niet alleen op een warme zomerdag in augustus van je zwembad te genieten, maar ook op een frisse ochtend in oktober of juist al in maart. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een zwembadoverkapping. Er zitten veel voordelen aan zwembadoverkappingen, waarvan we er een aantal zullen bespreken.

Voordelen
Allereerst is het natuurlijk mogelijk om in elk seizoen in een subtropisch klimaat te zwemmen. Door de isolatiematerialen waarmee de overkappingen worden gemaakt, wordt warmte opgenomen en vastgehouden, waardoor je zwembadwater altijd een aangename temperatuur zal hebben, op allerlei dagen in het jaar. Maar dit is niet het enige voordeel. Door de zwembadoverkapping blijft je Intex zwembad namelijk ook veel langer schoon. Er vallen geen boombladeren of ander vuil meer in het water, waardoor je niet continue het water moet zuiveren. Dit scheelt in kosten en bovendien is schoner water ook beter voor jouw eigen gezondheid.

Zomer
Zodra het echter wel warm weer wordt, wil je niet dat er een overkapping in de weg zit. Anders had je net zo goed een binnenzwembad kunnen nemen. Zwembadoverkappingen kunnen makkelijk naar beneden of naar de zijkant geschoven worden op het moment dat je er geen gebruik van wilt maken. Door rails die worden aangebracht, kun je de overkapping makkelijk wegschuiven en later weer terugschuiven. Door de overkapping bespaar je verder energie en wordt het water automatisch opgewarmd door zonnestralen. Op die manier bespaar je dus veel stookkosten.

Modellen
Er zijn verschillende soorten zwembadoverkappingen. De overkappingen verschillen in vorm, hoogte en manier van opzij schuiven. Je kunt zelf bepalen wat het beste bij jouw tuin en zwembad past. Er zijn standaardmodellen, maar er wordt ook aan maatwerk gedaan, waarbij je exact je voorkeuren kunt doorgeven. Bekijk de verschillende soorten modellen in het assortiment van http://www.himan-international.nl : zwembadoverkappingen bekijken