Na renovatie komt gevelrenovatie

juli 3, 2015 0 Door Melanie

Na het renoveren van uw huis moet u vooral de gevelrenovatie niet vergeten. Dat is immers het deel van het huis dat door de meeste mensen gezien en gewaardeerd wordt. Daarnaast heeft het onderhouden van de gevel ook een beschermende functie. Zo’n klus is dus zeker geen overbodige luxe.

Gevels in verval

Na verloop van tijd worden alle gevels minder mooi. Deze hebben, net als de rest van het huis, onderhoud nodig, om te voorkomen dat de woning in verval raakt. De gevel verkleurt door groene, witte of zwarte aanslag en voegen of pleisterwerk brokkelt langzamerhand weg. Vaak wordt het onderhoud van de gevels vergeten, en dat terwijl het met gevelrenovatie vrij gemakkelijk op te lossen is.

Wie de gevels niet onderhoudt loopt risico op scheuren in het metselwerk of erosie. Hierdoor kan vocht het huis binnendringen, wat vochtophoping of schimmel kan veroorzaken. Hierbij telt ‘beter voorkomen dan genezen’.

Gevelrenovatie de oplossing

Voor elk van deze problemen is er een oplossing te verzinnen. Een professioneel bedrijf kan per situatie beslissen welke werkzaamheden het meest geschikt zijn. Om de gevel te reinigen wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van stralen met bijvoorbeeld water, zand of katoenvezels, stoomreiniging, chemische reiniging of laserreiniging. De werkwijze van de gevelrenovatie hangt af van het type aanslag.

Ook voor andere schade aan de gevel zijn gepaste oplossingen te vinden. Andere werkzaamheden van gevelrenovatie zijn bijvoorbeeld het herstellen van voegen, het herstellen van scheuren in het metselwerk of het impregneren van de gevel. Dat laatste zorgt er voor dat de muur waterafstotend wordt en dus beschermd tegen de problemen dat vocht met zich meebrengt. Het impregneren van een gevel heeft ook als voordeel dat vocht minder kans krijgt om tot in de stenen door te dringen, waardoor het gemakkelijker wordt om te reinigen.

Het is dus belangrijk om goed voor uw gevel te zorgen, om verdere beschadigingen te voorkomen en om die mooie uitstraling van uw woning te behouden. Vraag een offerte aan bij professionele bedrijven. Kies overigens niet voor de goedkoopste gevelrenovatie, het gaat hier immers om kwaliteit.