Welke lekkernijen staan in het buitenland te wachten?

oktober 20, 2014 0 Door Blogbeheer

De herfstvakantie staat weer voor de deur en voor veel huishoudens dat een goed moment om er even lekker tussenuit te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een all inclusive vakantie in Turkije, een familiebezoek in Frankrijk of lekker de Costa Brava opzoeken. Elk land kent zijn lekkernijen maar veel Nederlanders willen juist gezonder leven. Hoe kun je op vakantie toch op de lijn blijven letten?

Op vakantie gaan betekent voor veel vakantiegangers ontspannen en vooral niet te veel nadenken. Daarom is het goed om vooraf in te lezen welke minder gezonde etenswaren je tegen kunt komen op de vakantiebestemming. Je hoeft het dan niet terplekke te controleren en hebt het zelf in de hand of je niet te veel kilo’s aankomt na je reis.

Gezond eten in Spanje?

Spanjaarden hebben andere eetgewoonten dan Nederlanders omdat ze tussendoor een siësta houden, wat neerkomt op een kort middagdutje. Hierdoor begint de lunch vaak pas rond een uur of drie en wordt het diner rond negen of tien uur geserveerd. Spanjaarden houden van lekker eten en dat is niet altijd even gezond. Denk bijvoorbeeld aan vette worst, tapas gerechten of een gevulde tortilla.

Veel Spaanse tapas worden op brood geserveerd en stokbrood bevat veel koolhydraten. Ook de salades of sausjes bevatten veel vetten en het is verstandig om daar niet te veel van te eten. In Spanje staan zeevruchten en vis vaak op het menu en dat is wel een goede keuze. Let daarbij wel op dat je niet voor gefrituurde vis kiest.

Waar moet je opletten in Frankrijk?

De Fransen ontbijten niet met boterhammen, maar eten ’s morgens al vaak stokbrood, pain au chocolat en croissantjes. Hier zitten duidelijk meer calorieën in dan in een boterham. Vooral de broodjes gevuld met chocolade zijn niet goed voor de lijn. Vervang deze eens voor een frisse salade of een bakje magere kwark. De uitgebreide maaltijden van de Fransen zorgen er wel voor dat je minder zin hebt in tussendoortjes.