Concurrentie voor Happy Italy in Eindhoven

oktober 20, 2014 0 Door Blogbeheer

Grote steden zoals Utrecht, Amsterdam en Eindhoven bieden A-locaties die interessant zijn voor grote ketens. Zo zal Vapiano, een internationale restaurantketen, zich aan het begin van 2015 ook in het centrum van Eindhoven vestigen. Het wordt een enorm filiaal dat ruimte heeft voor 350 zitplaatsen en daarmee wel iets groter is als concurrerende tentjes in de buurt.

Het nieuwe restaurant van Vapiano komt bij de hoofdingang van winkelcentrum Heuvel. Hierdoor heeft de keten veel passerende klanten, wat natuurlijk gunstig is voor het traffic. Reserveren is mogelijk, maar net als Happy Italy moet het restaurant het van passerend winkelpubliek hebben. De filialen liggen op een korte afstand van elkaar en hebben een soortgelijk concept.

Wel is Vapiano een tikkeltje duurder en worden klanten op een andere manier bediend. Bij Happy Italy worden bezoeker aan tafel bediend, terwijl ze bij de andere keten bij de kok een bestelling plaatsen. Het gerecht wordt dan klaargemaakt en is daarna af te halen. Beide bedrijven denken dat ze elkaar juist versterken in plaats van kannibaliseren.

Wat serveert Happy Italy?

Het concept van de Italiaanse restaurantketen is om tegen een interessante prijs een lekkere maaltijd te bieden. Bij Italië denk je natuurlijk direct aan pasta recepten en pizza’s. Dat zijn ook (bijna) de enige gerechten die je kunt bestellen bij Happy Italy. Wel biedt het restaurant veel verschillende soorten zoals pizza met tonijn, salami, Margherita, funghi, champignons of bijvoorbeeld met truffels.

Onder de pastagerechten zijn onder meer carbonara, pesto, bolognese en zalm te vinden. Natuurlijk zijn er ook desserts te bestellen zoals een chocoladetaartje, room met verse vruchten of mascarpone met aardbeien.

Waar heeft Happy Italy zich al gevestigd?

Hoewel Vapiano internationaal gevestigd is, zal Happy Italy meer bekendheid hebben onder de studenten. Het restaurant heeft enkel filialen in Nederland en is in Tilburg, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht te vinden. Sinds afgelopen zomer heeft de Italiaanse keten ook een vestiging geopend in Eindhoven, aan het Catharinaplein.