Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

Welke internetsnelheid heeft uw bedrijf nodig?

november 9, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Er worden verschillende snelheden die aangeboden wanneer u als bedrijf kiest voor zakelijk internet. De snelheid varieert van 10 Mbit/sec tot zo goed als onbeperkt. Maar welke snelheid is nu geschikt voor uw bedrijf? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Deze zullen we bespreken in dit artikel zodat u kunt kiezen voor de snelheid die het beste past bij uw bedrijf, werkzaamheden en filosofie.

De werkzaamheden van uw bedrijf

Het eerste punt om rekening mee te houden, is welke werkzaamheden er bij uw bedrijf worden uitgevoerd.
Voor standaard internetgebruik heeft u zeer weinig snelheid nodig.
Werkt u veel in de Cloud dan vereist dit meer snelheid. Denk aan gebruik van Dropbox of Microsoft Onedrive of online software zoals uw CRM- of ERP-systeem.
Daarnaast zijn er meer werkzaamheden waardoor uw zakelijke verbinding belast wordt. Denk hierbij aan:

a. VoIP telefonie
b.Videoconferencing
c. Het uploaden en downloaden van bestanden
d. Online werken met software voor orderverwerking en voorraadbeheer.

Bedrijven die grote bestanden up- en downloaden hebben een snelle verbinding nodig om op een goed tempo door te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grafische bedrijven.
Hoe vervelend is het als u minutenlang moet wachten tot uw bestanden verstuurd zijn of tot u bestanden van klanten of leveranciers geopend heeft. Is de verbinding te traag, dan loopt u bovendien het risico dat het hele proces van downloaden of uploaden afbreekt wanneer dit nog niet voltooid is. Vaak is het dan aan te raden om te kiezen voor een zakelijk glasvezel abonnement, omdat hierbij de down- en upload snelheid gelijk zijn en bovendien stabiel.

Hoeveel werknemers heeft uw bedrijf?

Naast de werkzaamheden die worden uitgevoerd via uw internetverbinding, is het aantal mensen dat tegelijk werkt natuurlijk ook van invloed. Werkt u als ZZP’er en bent u de enige die gebruik maakt van de verbinding, dan is er minder capaciteit nodig dan wanneer u dezelfde werkzaamheden met tien medewerkers tegelijk uitvoert. Vanaf 10 medewerkers wordt al snel 50 Mb/s aangeraden, ongeacht de werkzaamheden.
De reden hiervoor is dat er dan geen ‘hinder’ wordt ervaren tijdens de meeste werkzaamheden.

picture1

Kies voor functioneel werken

Zakelijk glasvezel is tegenwoordig goed betaalbaar voor bedrijven. Wees niet terughoudend om te investeren in een betrouwbare verbinding met goede snelheid. Sneller internet is vaak een goedkopere oplossing dan uw werkzaamheden steeds opnieuw op moeten starten of medewerkers die bij het up- en downloaden van bestanden minutenlang zitten te wachten.

Concreet advies? Vraag het de internetprovider.
Vraag gerust bij een internetprovider om advies op het gebied van uw internetsnelheid. Een goede aanbieder kan aan de hand van de grootte van uw bedrijf en de uitgevoerde werkzaamheden een duidelijk overzicht maken van de snelheid die nodig is.