Wat zijn de mooiste voetbalshirts?

Wat zijn de mooiste voetbalshirts?

maart 10, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Fashion trends in kleding veranderen, net zoals designs van voetbaltenues. Naast de functionele eigenschappen van voetbalkleding is het een mode artikel. Voetbal is voor vele een groot onderdeel van de Nederlandse en Europese cultuur. Tijdens de Champions League of Wereld Kampioenschappen zitten Nederlanders massaal voor de televisie. Op vakantie gaan naar Spanje in een voetbalshirt van Madrid, met een bezoek aan het legendarische Santiago Bernabéu voetbalstadion, is een gebruikelijke vakantieactiviteit voor de gemiddelde voetbalfan. In het straatbeeld zijn voetbalshirts algemeen geaccepteerd als mode artikel. Je draagt uit wie jou favoriete team is of gewoon omdat je het een mooi design vindt. Wat zijn de mooiste voetbalshirts van dit moment?

Het mooiste voetbalshirt

Tot de meest verkochte voetbalshirts behoren shirts van teams zoals Real Madrid, Barcelona en Manchester United. Als je denkt meest verkocht speler shirts zijn het Lionel Messi, Critiano Ronaldo en de Nederlandse Memphis Depay. De Nederlandse speler is momenteel speler bij Manchester United en erg populair over de gehele wereld, zelfs buiten Europa. Het shirt van club Manchester United behoort ook absoluut tot het mooiste design. De hals en lijnen op het shirt maken het uniek en mooi. Het meest favoriete shirt van dit moment is het shirt van Barcelona speler Lionel Messi. Onlangs heeft Messi voor de vijfde keer de Gouden Bal gewonnen voor beste speler van het jaar. Het shirt is ontworpen door Nike met Qatar Airways als sponsor in het groot bedruk op de voorzijde. Geel van kleur, met aan de achterzijde de bekende rode strepen van Barcelona. Het Shirt heeft blauwe accenten, wat mooi aansluit bij het blauwe broekje. In het shirt zitten alle moderne eigenschappen verwerkt. Denk aan slim-fit design, kleurstelling en v-hals. Buiten Europa zijn er ook een reeks van teams met mooi shirts. In de Verenigde Staten heb je de Major League Soccer (MLS) met het team de Seattle Sounders. Ontworpen door Adidas en gesponsord door de game console XBOX. Neon groen, met blauwe accenten en lijnen. Opvallend is het grote team logo op borst hoogte. De shirts zijn te verkrijgen in drie kleuren, wit, groen en zwart.

Mode veranderd, dus ook voetbalkleding. Vroeger waren het vooral oversized shirts en veelte korte broekjes met drukke graphics. Niet de mooiste shirts als je het vergelijkt met de designs van nu, waar het accent ligt op slim-fit en een stijlvol design. De vraag is: hoe zal men kijken naar de voetbaltenues en shirts van nu over vijftig jaar?