Wat verstaat men onder prostaat klachten?

januari 26, 2015 0 Door MMichael

Onder de blaas van mannen zit de prostaat. Iedere man wordt geboren met een prostaat alleen is deze na de geboorte nog zeer klein. De prostaat groeit hoofdzakelijk wanneer jongens in de leeftijd van 10 tot 15 zijn. Er kan gemiddeld 15 ml zaadvocht in een prostaat alhoewel er speciale gevallen zijn. In enkele gevallen is een prostaat zo groot dat er een inhoud van 100ml wordt gehaald.

Waar zit de prostaat?
De precieze plek van de prostaat is juist boven de sluitspier van de blaas. Dit is de plek waar twee zaadleiders lopen. De twee zaadleiders komen van de testikels en gaan bij een zaadlozing open. Bij een zaadlozing worden de zaadblaasjes uitgeknepen en zorgen ervoor dat je een zaadlozing krijgt. Ook kun je meerdere klachten krijgen. Omdat het weefsel ontstoken raakt kun je een ontsteking oplopen.

Hoe ontstaat een ontsteking?
Een ontsteking aan de prostaat begint in veel gevallen door een eerder opgelopen ontsteking aan de blaas. Ook kun je prostaatkanker krijgen als man. Men hoeft zich niet meteen zorgen te maken. Bij veel mensen gebeurt dit echter pas op een leeftijd dat behandelen niet meer benodigd is.

Wat valt er tegen te doen?
Normaliter wordt je wel aangepakt wanneer je tussen de 60 en 80 jaren oud bent. Cellen kunnen dan nog vlot voor problemen zorgen. Zonder ziekte kunnen mannen ook klachten kunnen krijgen van de prostaat. De prostaat kan op elk ogenblik voor pijnlijke klachten zorgen als de prostaat weer gaat ontwikkelen. De behandeling is voorspoediger als de klacht snel ontdekt is.