Wat te doen met volwassenen tijdens kerst

november 25, 2014 0 Door Roel Kuipers

Heb jij dit jaar de verantwoordelijkheid om er een gezellige avond van te maken? En heb je buiten het eten en cadeautjes uitpakken om geen idee wat je moet doen om een hele groep volwassenen te vermaken? Het is vaak lastig om de nodige kerst entertainment te bedenken om er een onvergetelijke avond van te maken. Daarom hebben wij een aantal leuke activiteiten opgesteld waar je vast en zeker iets mee kunt doen!

Babyfoto

Laat elke genodigde een baby foto meenemen. Plak die verspreid door het huis en geef elke foto een nummer. Vervolgens moet iedereen individueel raden wie er bij welke foto hoort. Gegarandeerd dat dit niet iedereen lukt en dit de nodige hilarische moment oplevert. Een echte ijsbreker om de avond goed te beginnen!

Cadeautjes spel

Wat ook altijd in de smaak valt is het dobbelspel. Laat iedereen tussen de één en vier kleine onzin cadeautjes mee nemen. Zeg dat iedereen een budget heeft van 5 euro om deze cadeautjes te kopen. Leg de cadeautjes op tafel en begin met de eerste ronde. Let op! deze ronde worden er nog geen cadeautjes uitgepakt .

één: mag je nog een keer gooien
twee: mag je een cadeautje pakken
drie: cadeautje terugleggen
vier: geef de dobbelstenen twee plaatsen links van je
vijf: cadeautje afgeven aan een willekeurig persoon
zes: cadeautje afpakken bij een willekeurig persoon

Deze ronde duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Speel door tot dat alle cadeautjes zijn uitgedeeld. Begin dan met de volgende ronde. Nu mogen de cadeautjes wel uitgepakt worden.

één: een eigen cadeautje uitpakken
twee: cadeautje afpakken bij iemand (mag een uitgepakt of ingepakt cadeautje zijn)
drie: ruil een cadeautje met iemand, jij bepaalt welk cadeautje je krijgt en afgeeft
vier: cadeautje afgeven aan iemand
vijf: je mag iemand aanwijzen die een cadeautje mag uitpakken
zes: iedereen moet één cadeautje aan de persoon links geven

Het spel is afgelopen als alle cadeautjes zijn uitgepakt, vanzelfsprekend mag je de cadeautjes houden die je op dat moment hebt. Dit spel duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur en is ideaal om na het eten te spelen.