Waar kan een accountantskantoor je mee helpen?

november 25, 2014 0 Door Merel

Je administratie zelf voeren of het laten doen door een accountant, daar zit nog wel een verschil in!
Misschien ben jij wel een financieel wonder en is het voor jou een peulenschil om de administratie te voeren, maar er zijn meer mogelijkheden.

Wat doet een accountantskantoor?

Zoals aangegeven gaat een accountant een stap verder dan bonnetjes inkloppen, scannen en het toevoegen aan je administratie, daar is een accountant vaak te duur voer.

Het uitvoerende werk laat je doen door een boekhouder. Je boekhouding uitbesteden kan dus zeker, maar maak hier wel afspraken over wie eenvoudige werkzaamheden voor jou gaat uitvoeren en tegen welk tarief.

Ieder zijn eigen expertise?

Ja zo denken wij er wel over. Een accountant is precies op de hoogte van de nieuwste wet en regelgeving en kan deze voor jou op een zo goed mogelijke manier inzetten. Op deze manier bespaar je geld en kun je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen.

Niemand wil toch teveel betalen en daarom is het advies van een accountantskantoor ideaal als je gebruik wilt maken van de fiscale mogelijkheden die ons land biedt.

Is het rendabel om samen te werken met een accountant?

Om een eerlijk antwoord te geven ligt dat aan de omvang en aard van je bedrijf. Als je net bent begonnen met ondernemen is het vaak handig om iedere euro te besparen. Iedere euro aan kosten is er 1 teveel. Toch kan het lonen om vanaf de start van je bedrijf contact te hebben met een accountantskantoor.

Misschien leer jij al ontzettend veel van een adviesgesprek waarin je wordt uitgelegd hoe je het best een administratie kunt voeren. Uiteraard kun je dit ook laten doen bij een boekhoudkantoor. Die zijn waarschijnlijk goedkoper, maar houdt wel rekening met de ambities van je bedrijf (kunnen zij je ook op lange termijn ondersteunen).

Als jij in de begin fases al grote investeringen moet doen, dan kan het verstandig zijn om dit met een accountant te bespreken. Zij kunnen je adviseren hoe je dit fiscaal het best kunt doen en hoe je bijvoorbeeld minder belasting betaalt in de jaren dat je goed gaat verdienen.

Als je dus net begint, wil dus niet zeggen dat een accountant te duur is, want op den duur kunnen ze je geld opleveren.