Wat mogen we verwachten van de iPhone 6s?

augustus 21, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Om de twee jaar brengt Apple een geheel nieuwe iPhone op de markt. In het jaar ertussen verschijnt er een geüpdatete versie van deze telefoon. Vorig jaar verscheen de zeer succesvolle iPhone 6. Dit jaar moeten we het dus doen met een aangepaste versie van deze smartphone. Hoogstwaarschijnlijk gaat deze iPhone 6s heten. Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe telefoon van Apple?

Apple laat zoals gewoonlijk niets los over haar nieuwe smartphone. Gelukkig wordt er op het internet altijd druk gespeculeerd over de nieuwste iPhone. In dit artikel lees je de meest hardnekkige geruchten over de iPhone 6s.

Behuizing van de iPhone 6s

Laten we beginnen aan de buitenkant. Vorige jaar kreeg Apple de nodige slechte publiciteit te verduren dankzij “bendgate”. Het bleek uiteindelijk wel mee te vallen, maar toch kiest Apple voor een sterkere behuizing. De iPhone 6s krijgt waarschijnlijk een jasje van hetzelfde aluminium als de Apple Watch. Dit is sterker en krast minder snel. De iPhone 6s zal daardoor wel ietsje dikker en langer worden, maar een mooie bijkomstigheid is dat daardoor de camera niet meer zal uitsteken.

Camera van de iPhone 6s

Over de camera gesproken, de verwachting is dat dat het aantal megapixels wordt uitgebreid van acht naar twaalf. Ook de camera aan de voorzijde krijgt een upgrade. Het zal naar verwachting mogelijk worden om 1080p video’s te maken met de FaceTime-camera. Ook wordt er als het goed is een flitser toegevoegd aan de voorkant.

Force Touch

Één van de interessantste nieuwe features is de toepassing van het Force Touch beeldscherm. Dit is een drukgevoelig touchscreen. De iPhone 6s kan daardoor onderscheid maken in hoe hard je op je scherm drukt. Dit opent een hele nieuwe wereld wat betreft de bediening van de iPhone.

Processor en werkgeheugen

Ook de processor wordt vernieuwd. De iPhone 6s wordt waarschijnlijk uitgerust met een A9 processor. Deze moet de nieuwe iPhone sneller maken en efficiënter omgaan met de accu. Je batterij zal dus minder snel leeg raken. Ook maakt de A9 processor de iPhone 6s geschikt voor het 4G+ netwerk. Het werkgeheugen wordt waarschijnlijk verhoogd van 1GB naar 2GB. Hierdoor kunnen apps op de achtergrond blijven draaien en hoef je ze niet steeds opnieuw op te starten.

Als alle geruchten kloppen dan mogen we veel mooie nieuwe features verwachten. Genoeg voor de hardcore Applefans om hun iPhone 6 aan de kant te schuiven en in september de iPhone 6s te kopen. Je zal niet de enige zijn. Daarom heeft Apple nu al een recordaantal nieuwe iPhones besteld.