Borstvergroting of verkleining?

Borstvergroting of verkleining?

augustus 20, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Chirurgische ingrepen voor cosmetische en gezondheidsredenen. Borstoperaties zijn veelvoorkomende operaties om borsten te vergroten, verkleinen of corrigeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een correctie bij uitgezakte borsten na de zwangerschap, borstprothese bij de amputatie van een borst door borstkanker of een borstverkleining door rugklachten. Hiernaast laten vele vrouwen de borsten vergroten vanwege cosmetische redenen. Al jaren worden borstoperaties uitgevoerd, waardoor er veel kennis en ervaring is om de risico’s van een operatie te beperken. In Nederland zijn er enkele goed aangeschreven vrouwen klinieken waar je een borstoperatie met de juiste specialistische begeleiding kan laten uitvoeren.

Lolo Ferrari

Bij borstoperaties gaat het dus lang niet altijd over vergroting. Als we kijken naar de media zie je dat het daar wel vaak om draait. Borstvergroting in de media kan uitzonderlijke vormen aannemen. Niet bekend om haar geweldige acteerprestaties is mevrouw Lolo Ferrari. De eerste vrouw die bekend is geworden vanwege haar magistrale borstomvang van maar liefs 130 centimeter. Hierbij is het esthetische karakter van de borst ver te zoeken. Voor sommige mensen is ze slechts een bekendheid, maar voor andere is ze een legende en inspiratiebron om voorbeeld aan te nemen.

Grootste borsten ter wereld

Lolo Ferrari is in het jaar 2000 overleden en heeft de kroon overgedragen aan Mayra Hills. Met een cupmaat van 70Z behoort Mayra tot de vrouwen met de grootste borsten. En nee (mocht het niet duidelijk zijn), de borsten van Mayra zijn ook niet natuurlijk. Verbazend genoeg is haar cupmaat, daarnaast nog in te denken dat ze ooit een cupmaat A had. Bij een cup 70Z is goed in te denken dat je fysieke klachten krijgt aan de rug, benen en/of nek. Zelf zegt ze dat ze hier geen last van heeft. Gezond verstand zal vertellen dat dit uiteindelijk wel zou gebeuren met een gewicht van bijna tien kilo per borst.

Nog meer uitzonderlijke cupmaten

Naast Mayra Hills zijn er een groot aantal vrouwen die bekend staan om hun uitzonderlijke cupmaat. Denk aan Maxi Mounds, Sheyla Hershey, Keisha Evans en Chelsea Charms. Bijzonder aan Chelsea Charms is dat zij hij haar cupmaat heeft doen vergroten, van een maat D naar HH cup, door middel van polypropeen string implantaten. Dit middel zorgt ervoor dat de borsten na de operatie blijven groeien. Deze methode is inmiddels in Europe en de VS verboden. Naast de extreem grote cupmaten die deze vrouwen hebben, werken ze nagenoeg allemaal in de adult film industrie en maken ze webcamfilms om geld mee te verdienen. Keisha Evans heeft zelfs haar borsten laten subsidiëren met behulp van crowfunding.