Wat is refurbished?

Wat is refurbished?

augustus 23, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Het is van de grootste vragen die speelt binnen telefoonland: wat is refurbished? Je ziet het niet alleen steeds vaker langs komen bij actiesites met speciale telefoondeals, ook steeds meer bedrijven gaan refurbished telefoons verkopen en dan met name een refurbished iPhone. Maar wat betekent refurbished eigenlijk precies? Is dit hetzelfde als een tweedehands telefoon? Waarom is een refurbished telefoon vaak veel goedkoper? En hoe weet ik zeker dat deze telefoon het keurmerk refurbished heeft? Al deze vragen rondom refurbished telefoons worden hier beantwoord.

Betekenis

Je hebt het vast wel ergens langs zien komen: Koop een refurbished iPhone! Maar wat betekent refurbished nou eigenlijk precies? Als je het woord letterlijk vertaalt vanuit het Engels dan betekent het: opgepoetst. Met een refurbished toestel wordt dan ook een gerenoveerd toestel bedoelt. Soms wordt er ook wel naar refurbished verwezen met andere woorden zoals: gereviseerd en renewed. Het gaat bij refurbished telefoons om de toestellen die ooit een keer zijn gekocht door een klant en vervolgens zijn teruggestuurd met bijvoorbeeld een foutje of een gebroken scherm. Vaak zijn deze telefoons, buiten de zichtbare mankementen, nog in goede staat. Soms gaat het om de software en is het niet eens zichtbaar dat de telefoon ‘gebruikt’ is. Daarom kiezen fabrikanten ervoor om deze telefoons weer nieuw leven in te blazen door bepaalde onderdeeltjes te vervangen en het toestel te verkopen als refurbished. Natuurlijk kan niet elke telefoon als refurbished verkocht worden. Het toestel moet namelijk wel aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen om weer de stempel refurbished te verkrijgen.

Voordelen

Een refurbished telefoontoestel of andere elektronica kent vele voordelen. Ten eerste is het namelijk vele malen goedkoper dan een nieuwe telefoon. Dit kan maar liefst honderden euro’s schelen. Daarnaast krijg je bij een refurbished toestel ook garantie. Hoe lang deze garantie geldig is, is totaal afhankelijk van de verkopende partij. Dit verschilt vaak tussen 6 maanden tot volledige garantie. Kijk daarom altijd bij aanschaf van een refurbished telefoon goed naar de algemene voorwaarden. Wil je daarnaast een steentje bijdragen aan de duurzaamheid? Dan is de keuze voor een refurbished telefoon helemaal in lijn met je missie en visie.

Tweedehands

De vraag die vaak wordt gesteld is: is tweedehands hetzelfde als refurbished? Het antwoord hierop is: nee, tweedehands is niet hetzelfde als refurbished. Refurbished kan zowel gebruikt als nieuw zijn. Daarnaast wordt een refurbished toestel zo goed mogelijk gerepareerd en ge-update om in de beste staat verkocht te worden. De schade aan de telefoon is dan ook zo minimaal mogelijk.

Een refurbished telefoon kent dus vele voordelen. Vooral voor de Apple fans onder ons zijn er genoeg refurbished iPhones verkrijgbaar. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden van de garantie.