De nieuwe MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro

augustus 24, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Apple adepts kijken er al lange tijd naar uit: de nieuwe MacBook Pro. De vraag is wanneer de nieuwe MacBook zal verschijnen. Volgens Bloomberg gaat het hier om een model dat de voorgaande modellen moet overstijgen.

Touch-ID

Een van de meest opvallende zaken is zonder meer de Touch-ID. Hiermee kunnen gebruikers de MacBook ontgrendelen. Toch is dit niet echt nieuw te noemen. Eerder brachten andere fabrikanten al modellen op de markt die met behulp van vingerafdrukken ontgrendeld kunnen worden.

De MacBook Pro leek de afgelopen jaren een beetje het ondergeschoven kindje te zijn geweest. De aandacht ging vooral uit naar de iPhones, iPads en natuurlijk de MacBook Air. In tegenstelling tot het net iets hippere zusje van de MacBook Pro zal deze nog steeds het dunst van de twee blijven. Bloomberg weet te melden dat de nieuwe MacBook Pro wel iets minder dun zal worden, maar toch nog steeds onderscheidend zal blijven van de Air-versie.

iPhone

Verschillende websites vragen zich af wanneer de nieuwe MacBook Pro gepresenteerd zal worden. Voor begin september staat een Apple event gepland. De verwachting is dat dan de aandacht (weer) uit zal gaan naar de nieuwste versie van de iPhone. De MacBook Pro zal mogelijk later gepresenteerd worden. Rutger Otto van iPhoned.nl vraagt zich in zijn blog van 2 augustus af waarom het toch allemaal zo lang moet duren. Hij is overigens niet de enige die zich dit afvraagt.

Dat het allemaal best lang duurt voordat er een nieuwe versie gepresenteerd wordt blijkt wel uit de cijfers. Op 19 mei 2015 werd het meest recente model gepresenteerd. Daarvoor moesten er ook weer lang gewacht worden op een nieuwe versie. Op 29 juli 2014 kwam toen het nieuwe MacBook Pro-model uit.

iPad

Opvallend is dat Apple in een van de meest recente reclameuitingen de vraag stelt wat je eigenlijk nog zou moeten met een echte computer. De iPad is toch veel beter. Dit verklaart mogelijk het lange, lange wachten. Dit wachten zal zeker beloond gaan worden. Vandaar dat je erop voorbereid moet zijn dat je jouw MacBook Pro goed moet beschermen, wil je het nieuwste model aanschaffen. Kijk maar eens naar deze fraaie serie tassen, sleeves en covers voor je MacBook (Pro).

Foto: CJ Isherwood