Wat is er te doen tegen genitale wratten?

december 10, 2014 0 Door MMichael

Problemen met wratten rondom je geslachtsdelen? Wratten rondom je geslachtsdelen worden genitale wratten betiteld. De wratten worden door het HPV virus voortgebracht. Het HPV virus wordt door te vrijen overgedragen. Hou je partner in elk geval op de hoogte als je klachten hebt van genitale wratten.

Wat te doen bij genitale wratten bij kinderen?
Als een kind problemen met genitale wratten heeft dan moet je het vlot bij de huisarts opgeven. Bij kinderen die nog een luier aan hebben kan het dat het hierdoor komt, maar anders is het mogelijk dat er sprake is van misbruik. Genitale wratten kunnen worden onderscheiden door de plaats ze zich bevinden. Ze komen regelmatig voor in clusters en zijn dan veelvuldig aan te treffen rondom de geslachtsdelen.

Wat te doen bij genitale wratten?
Genitale wratten kunnen bovendien zich bevinden in de mond. Je bent met een condoom niet voldoende beschermd. Verwacht je dat je klachten hebt van genitale wratten? Licht je echtgenoot of partner in over de genitale wratten en maak een consult bij de arts. Zorg dat je je direct laat onderzoeken. De wratten gaan meestal vanzelf weg. Je hoeft er niets aan te doen. Dit kan echter wel wat tijd in beslag nemen. Het kan jaren duren voor de wratten volledig verdwenen zijn. Behandeling van de wratten is gepast als de genitale wratten veel last geven en voor veel pijn zorgen.

Genitale wratten en Hiv
Genitale wratten kunnen zich uitbreiden tot een groot aantal en ook in grootte groeien. Dit komt met name voor als er sprake is van een hiv-infectie. De wratten zijn in dat geval vaak moeilijker te behandelen.

Klachten bij genitale wratten:
Wratten rond de vagina of penis
Wratten op de baarmoedermond of binnenin de vagina
Wratten rond de anus
Jeuk rond de geslachtsdelen
Pijn rond de geslachtsdelen
Branderig gevoel rond de geslachtsdelen