Walkie Talkie | Communicatie | artikel

september 8, 2016 0 Door Joyce Bouwman

De kracht van goede communicatie

Het is erg belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd, vooral tussen medewerkers binnen bedrijven is het van groot belang dat je elkaar goed begrijpt. Zonder een goede communicatie kan er ook niet goed worden samengewerkt binnen een bedrijf, een slechte communicatie is dan ook vaak ook de aanleiding van ergernis op de werkvloer. Bij het communiceren met elkaar zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om zo de boodschap goed over te kunnen brengen, hierbij kun je denken aan de vorm van het communiceren, de timing en de frequentie ervan. Er zijn verschillende vormen van communicatie, zo heb je non-verbale communicatie, verbale communicatie en onder deze vormen vallen ook nog weer verschillende soorten. Binnen een bedrijf kan er gebruik worden gemaakt van e-mail, tekstberichten, telefoon, een informatie bord of er wordt gecommuniceerd doormiddel van een vergadering. Het ligt wel aan de branche waarin een bedrijf zich bevindt, want bijvoorbeeld in de evenementen branche wordt er veel gebruik gemaakt van een portofoon om zo tijdens bedrijfssituaties snel contact te kunnen hebben met collega’s.

Waar komt de Walkie Talkie vandaan?

De walkie talkie, of ook wel een portofoon genoemd, bestaat al sinds de 20e eeuw en wordt nog steeds gebruikt. Binnen bedrijven wordt de walkie talkie gebruikt, maar ook wordt het veel gebruikt als speelgoed, hier zijn dan ook simpelere versies van om het voor kinderen eenvoudig te maken. Het begon allemaal met een draadloze radiozender die door een Canadees werd gebouwd in 1937, dit was een zwaar en groot apparaat wat onhandig was voor het gebruik. Een paar jaar later werd er een kleinere versie gemaakt van de portofoon, deze was een stuk handiger in gebruik en makkelijk om in de hand te houden. Na de Tweede wereldoorlog werd de portofoon verder ontwikkeld en kwamen we uit op de walkie talkie van nu.

Online een Walkie Talkie bestellen

Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan om daar een goede portofoon uit te zoeken, maar tegenwoordig gaat dit ook heel gemakkelijk via online webshops. Voor bedrijven is dit vooral erg gemakkelijk, omdat deze vaak grotere aantallen moeten bestellen. Er zijn veel verschillende portofoons van allerlei soorten merken, zo heb je merken als Baofeng, Tytera, Recent, BFDX, Motorola en nog meer goede merken. Ook zijn er sets te verkrijgen waar meerdere portofoons bij zitten, deze kunnen dan makkelijk samen worden opgeladen in een grote oplader. Klik hier voor een groot aanbod handige walkie talkies.