De badkamertrends van 2016

september 6, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Elk seizoen blijven er weer nieuwe woontrends ontwikkelen. Van landelijk wonen tot industrieel design, alles is mogelijk. Ook op het vlak van de badkamer zijn er weer nieuwe trends bijgekomen. Naast de woonkamer en slaapkamer speelt ook de badkamer een belangrijke rol. Het is niet alleen meer de plek om je op te frissen, maar ook ontzettend belangrijk om bijvoorbeeld tot rust te komen na een lange werkdag. Wist je dat we tegenwoordig langer douchen dan vroeger? Nog meer reden dus om te zorgen voor een hippe en trendy badkamer. Benieuwd naar wat de badkamertrends zijn anno 2016? Lees dan vooral even verder.

Natuurlijke tinten badkamer

Een van de populairste badkamer trends van dit moment zijn: natuurlijke tinten. Zoals we ook graag in de woonkamer en slaapkamer de natuurlijke tinten naar binnen willen halen, geldt dit ook voor de badkamer. Denk hierbij aan materialen zoals hout en steen. Back to basic is het motto wat helemaal past bij deze badkamerstijl. Daarnaast spelen de badkameraccessoires ook een belangrijke rol. Denk aan de mandjes van hout en en matchende badtextiel. De mogelijkheden zijn oneindig. Heb je een kleinere badkamer en daardoor niet veel ruimte voor objecten en grote accessoires? Dan kan een bijvoorbeeld een douchegordijn met een natuurlijke print ook heel veel sfeer brengen!

De inloopdouche

Het is de trend van dit moment: de inloopdouche. Dit creëert ontzettend veel ruimte in je badkamer dan bijvoorbeeld met een grote, hoge, douchebak. Daarnaast is het de musthave voor moderne badkamers. Liever een bad? Dan kan dat uiteraard ook. Heerlijk relaxen na een drukke dag. Het is een ultieme luxe beleving. Je hebt hierbij de keuze tussen veel verschillende soorten baden. Denk aan een bad met een bubbelfunctie. Heb je kinderen? Dan is een bad ook zeker een aanraden. Mits je hier natuurlijk de ruimte voor hebt.

Minimalistisch

Minimalistische badkamers worden steeds populairder. Hierin blijven de lichte kleuren nog altijd het meest geliefd. Dit komt doordat de badkamer wordt gezien als een hygiënische ruimte. Daarnaast brengen witte en neutrale tinten deze associatie met zich mee. Daarnaast zien we steeds meer grijze tinten terug komen. Ook het licht is een belangrijk aspect in de badkamer. Denk hierbij aan de juiste belichting bij de spiegel, maar ook de ramen waar natuurlijk licht door binnenkomt.

Wat voor badkamer heb jij op dit moment? Ben je nog opzoek naar nieuwe en trendy badkameraccessoires? Neem dan vooral hier een kijkje.

badkamer