Tips voor industrieel wonen

september 5, 2016 0 Door Joyce Bouwman

De woontrend waar je niet meer omheen kan: industrieel wonen. Niet alleen op het gebied van woningen zien we deze trend terug, maar ook winkelpanden en horecagelegenheden zijn steeds meer met deze sfeer ingericht. Een trend die al een aantal jaar in opmars is, blijft nog meer stijgen in populariteit. Van meubels tot het aankleden van de muren niks is onmogelijk bij de industriële woontrend. Maar hoe richt je dan precies je woning industrieel in? Wat zijn de meubels die niet mogen ontbreken binnen deze woontrend? Geen paniek! De tips voor industrieel wonen lees je hier.

Industriële sferen

We slaan een woontijdschrift open en we kunnen er niet meer omheen: industriële meubels. Deze trend is lang geleden ontstaan en krijgt weer een terugkeer binnen de woonwereld. Een oude bouwplaats omtoveren tot een leefbare woning is waar het binnen deze woonstijl allemaal om draait. Denk aan bakstenen muren, koperen details en industriële lampen. Niks is binnen deze woontrend onmogelijk. Grauwe en sobere kleuren staan centraal binnen deze trend. Wil je toch wat meer warmte creëren binnen je woning? Dan kan dat uiteraard ook.

Industriële meubels

De industriële sfeer wordt in veel verschillende ruimtes toegepast. Vooral loodsen zijn hiervoor erg in trek. Maar ook binnen kleinere ruimtes kan een industriële inrichting veel ruimte creëren. Less is more staat hoog in het vaandel bij een industriële sfeer. Koperen materialen doen het erg goed binnen de industriële wereld. Het geeft net dat beetje extra warmte aan de ruimte. Combineer dit met wat houten details zoals potten of schaaltjes op tafel. Ook tafels met houten details doen het erg goed. Denk hier vooral aan bamboe. Er zijn genoeg mogelijkheden voor industriële meubels. Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met meubels? Dan is dat ook zeker een mogelijkheid. Er zijn steeds meer do it yourself projecten online beschikbaar. Denk hierbij aan potjes die kunnen fungeren als lamp of als decoratie voor op tafel.

Inspiratie

Mogelijkheden met industrieel wonen zijn oneindig. Ben je opzoek naar inspiratie op het gebied van industrieel wonen bezoek dan eens een wooncentrum. Rondlopen tussen verschillende showrooms kunnen goed de sfeer overbrengen. Wat je wellicht een gaaf idee vindt en wat absoluut niet. Ook online is er voldoende inspiratie materiaal beschikbaar om ideeën op te doen. Mocht je echt persoonlijk advies ontvangen voor een specifieke ruimte, dan is het ook altijd mogelijk om een afspraak te maken met een binnenhuisarchitect. Hij of zij komt dan op bezoek en bekijkt samen de ruimte voor alle mogelijkheden.

industriële lamp