Waarom zou ik botox nemen?

Waarom zou ik botox nemen?

januari 18, 2022 Uit Door Joyce Bouwman

Lijntjes en rimpels ontstaan naarmate we ouder worden. Deze rimpels zijn vaak het gevolg van bewegingen die we maken met ons gezicht. Een cosmetische arts kan door middel van botox deze lijntjes en rimpels sterk verminderd of zelfs doen verdwijnen. Lees verder en kom erachter wat botox nou precies inhoudt.

Wat is botox?

Botox is een spierontspannend middel. Het zorgt ervoor dat u tijdelijk bepaalde spieren niet kan aanspannen. Het gevolg hiervan is dat de huid steeds verder ontspant waardoor de rimpels minder zichtbaar worden. Het resultaat hiervan is dan ook een uitgeruste en jeugdige uitstraling!

Botox is niet alleen inzetbaar voor cosmetische doeleinden, maar het is ook een effectief middel tegen overmatig transpireren. Dit kan op plekken zijn zoals de oksels, handen, voeten of het voorhoofd. Ook bij mensen met spanningshoofdpijn kan het helpen.

De behandellocaties voor botox

Er zijn verschillende plekken op het lichaam die behandelt kunnen worden met botox. Hieronder valt de huid in het gezicht zoals fronsrimpels, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en de kin. Botox kan ook helpen bij een gummy smile. In dat geval is er veel tandvlees te zien bij het lachen. Naast het gezicht kunnen de oksels, handen en voeten ook behandelt worden. Bij deze locaties gaat het vaak om overmatig transpireren en niet het wegwerken van rimpels en lijntjes. Als laatjes is een liquid facelift ook een optie, dit is een combinatie van fillers en botox.

Een botox behandeling

Een botox behandeling is zo gebeurd. De botox wordt door de arts met een kleine naald ingespoten. Na de behandeling ziet u nog niet direct resultaat. Dit duurt tot ongeveer 9 dagen. De spier die is behandelt met botox is na de behandeling niet meer aan te spannen waardoor er geen rimpels meer ontstaan in de huid. Met de tijd wordt de huid steeds gladder en zullen de rimpels en lijntjes vervagen. Het werkt gemiddeld 3 tot 6 maanden, waarna u altijd voor nog een behandeling kunt kiezen!

Voordat u de behandeling ondergaat zult u altijd eerst een adviesgesprek krijgen. Dit adviesgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Het adviesgesprek is met één van de meerder cosmetische artsen die u over alles goed zullen informeren. Neem contact op met de kliniek als u benieuwd bent wat botox voor u kan doen!