Waarom je een DJI quadcopter moet kopen

november 19, 2014 0 Door bartw

Met een op afstand bestuurbare quadcopter kun je spectaculaire foto’s en video’s maken vanuit de lucht. Dit is niet alleen leuk als hobby, maar kan ook handig zijn voor professioneel gebruik binnen bepaalde beroepen. Men is pas net begonnen met het ontdekken van de toepassingen die je krijgt wanneer je een DJI quadcopter gaat kopen.

De DJI quadcopter

Deze radiografische helikopter wordt geleverd met een ingebouwde HD camera. Het is een relatief klein en licht model, en heeft 4 rotoren. Doordat de camera op een speciale manier bevestigd is, worden schokken geminimaliseerd, en blijft het beeld van elke video die je opneemt stabiel. De afstandsbediening die meegeleverd wordt, heeft een monitor ingebouwd die real-time beelden van de camera weergeeft. Daarnaast wordt ook de locatie, hoogte en afstand tussen quadcopter en afstandsbediening weergegeven. De nieuwste modellen van de DJI quadcopter kunnen ook bestuurd worden met een iPhone of iPad.

Kosten en prestaties

Als je een DJI quadcopter wil kopen, wees dan bereid om enkele honderden euro’s te betalen. Voor professionals en serieuze fotografen is het een goede investering, maar voor de hobbyist die gewoon een beetje wil vliegen is dit niet het ideale model. Vanwege de prijs is het absoluut geen speelgoed, hoewel het natuurlijk wel erg leuk is om mee te vliegen. De camera kan prachtige opnames maken, die niet te onderscheiden zijn van professionele beelden die gemaakt worden vanuit een echte helikopter. Vanwege deze hoge kwaliteit opnames worden quadcopters steeds vaker gebruikt in allerlei beroepen.

Vele toepassingen

Voor vele beroepsbeoefenaars kan het kopen van een DJI quadcopter een hele slimme investering zijn. Sportfotografen kunnen unieke beelden opnemen die normaal gesproken onmogelijk zijn. Natuurfotografen kunnen plekken bereiken die eerst onbereikbaar waren. Jagers kunnen de omgeving scouten om dieren te spotten. En voor landbouw en alle soorten veldonderzoek is een DJI quadcopter ook enorm handig. Het kan een groot aantal zaken veel makkelijker maken.

Voor een hoop mensen, van serieuze hobbyisten tot beroepsbeoefenaars, is een DJI quadcopter kopen geen slecht idee. Het apparaat heeft vele mogelijkheden, en biedt prestaties van hoge kwaliteit.