De voordelen van rotatiegieten

november 22, 2014 0 Door Merel

Rotatiegieten is het verhitten van kunststof in poedervorm in een matrijs, om allerlei soorten kunststof producten te vormen. Welke kunststof producten er ook gevormd moeten worden, door middel van dit gieten is bijna alles mogelijk. Op deze pagina worden de voordelen van rotatiegieten besproken, zodat u meer inzicht heeft in de verschillende pluspunten van rotatiegieten. Op basis van deze voordelen kunt u vervolgens beslissen of rotatiegieten wellicht een oplossing voor u is.

Wat zijn nu de voordelen van rotatiegieten?

Een eerste voordeel van rotatiegieten is het feit dat het gieten een grote vormvrijheid met zich meebrengt. Dit wil zeggen dat men door middel van rotatiegieten bijna ieder kunststof product kan vormen, in verschillende vormen, soorten en maten. Daarnaast kunt u er zelf voor kiezen of u een enkelwandig of dubbelwandig product wil laten maken. Op deze manier kunt u uw kunststof producten geheel zelf vormgeven en kunnen deze tijdens het proces van rotatiegieten gemakkelijk gemaakt worden.

Een ander voordeel is het feit dat rotatiegieten slechts weinig investeringskosten bedraagt. Omdat de matrijskosten van rotatie gieten erg laag zijn, is het producten van kunststof producten door middel van rotatiegieten vrij voordelig en kunt u al voor lage kosten profiteren van de voordelen van rotatiegieten.

Bovendien zijn de producten die gemaakt worden door middel van rotatiegieten kwalitatief hoogwaardig. Zo hebben de kunststof producten die geproduceerd worden door middel van rotatiegieten geen naden of ongelijkheden, waardoor de producten er goed uit zien. En dit terwijl de investeringskosten van rotatiegieten zoals al eerder vermeld, erg laag zijn. Zo heeft u voor weinig geld kwalitatief hoogwaardige kunststof producten.

Kijkt u eens naar een specialist in de markt, wat de mogelijkheden zijn: http://www.pentas.nl/

Tot slot zijn de producten die gemaakt worden door middel van rotatiegieten gemakkelijk recyclebaar. En in een samenleving die steeds meer gericht is op duurzaamheid, is dit zeker belangrijk. Omdat de producten van rotatie-gieten gemakkelijk recyclebaar zijn, zijn deze producten niet alleen goed voor nu, maar ook voor in de toekomst.