Waarom een auto importeren?

september 18, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Het verschil tussen de nieuw- en restwaarde van een auto is het grootst na een jaar van aanschaf. Mits de auto goed onderhouden is en de kilometerstand aantrekkelijk is, zijn voertuigen van een jaar oud het meest interessant om te kopen. Als je meer voordelen wilt halen uit een tweedehands auto doe je er goed aan te overwegen een auto te importeren uit Duitsland.

Het gaat hierbij om de BPM welk in de meeste gevallen laag ligt in Duitsland. Op de website van Mijnautoimporteur.nl tref je een handige tool, waarmee je online gratis de BPM kunt berekenen van een auto. Bovendien rijden er veel meer auto’s rond in Duitsland en is het land producent van bekende grote automerken. Vaak zijn er ook exclusieve modellen te verkrijgen en zijn de auto’s rijk gevuld met gadgets die in Nederland vaak als opties worden aangeboden. Duitsland is dus prima geschikt om een BMW, Porsche, Audi, Volkswagen of Skoda te kopen. Hier enkele topmodellen op een rij die zakelijk comfort en privé gebruik combineren.

Porsche hybride

De Porsche Panamera S E-Hybrid is het ultieme voorbeeld van een zakelijke en sportieve auto. De E-lijn staat voor de elektrische-lijn van Porsche. Het gaat niet om een volledig elektrische auto, maar een hybride. Dit wilt zeggen dat je een klein aantal kilometers elektrisch kunt rijden en daarnaast op de benzinemotor verder gaat. Zoals veel moderne hybrides, kan je ook gecombineerd rijden. Op deze manier heb je veel grip en vermogen om te benutten.

Skoda Superb Combi

Evenals Volkswagen en Audi, behoort Skoda tot de Volkswagen groep. Een van de prestigieuze modellen is de Superb Combi: een imponerende gezinsauto die voor zowel zakelijk als privé voor plezier zorgt. De looks van een stationwagen en onderhuids een spierbundel, met (als optie) de mogelijkheid voor een 2 liter TSI motor op 4 wielen aangedreven wat zorgt voor z’n 260 pk.

Audi importeren?

Met een prijs van ruim een ton valt de Audi meer in de prijsklasse van de Porsche dan de Skoda. Het is de Audi A8 W12 Pro Line. De grootste zakelijke uitvoering van Audi met een W12 motor, ofwel: twee maal een v6 motor naast elkaar in de vorm van een ‘W’. Met tal van luxe opties gericht op ultiem rijgenot en comfort. Zoals vele zullen zeggen: in deze auto moet je zelf niet rijden, maar gereden worden. Dit is onzin, hierin wil je juist zelf in rijden!

BMW M-serie

Tot de meest populaire automerken voor import behoort BMW. Bijzondere voertuigen om te importeren is de autoreeks uit de M-lijn. Voor zakelijk gebruik is de BMW 7 serie het ultieme prestige project voor de zakelijke rijder.