Uitvaartverzekering vergelijken

juni 10, 2015 0 Door uitvaartdirekt

De meeste mensen denken er niet graag aan maar een uitvaartverzekering afsluiten is wel iets waar u even wat aandacht aan zou moeten besteden. Doordat u een uitvaartverzekering afsluit laat u uw nabestaanden niet met de kosten van uw begrafenis of crematie achter. Tegenwoordig kunt u online de uitvaartverzekeringen vergelijken om zo te kijken welke verzekering het beste bij uw persoonlijke uitvaartwensen aansluit.

Uitvaartverzekering afsluiten

Natura uitvaartverzekering
Voordat u besluit welke uitvaartverzekering u gaat afsluiten zult u eerst moeten beslissen hoe u verzekerd wilt zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten uitvaartverzekeringen, zo kunt u zich verzekeren voor de producten en diensten welke geleverd worden voor uw uitvaart en dit doet u door middel van een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering hoeven de nabestaanden zich geen zorgen te maken over de financiƫle afwikkeling van uw uitvaart.

Kapitaalverzekering
Als u meer vrijheid en keuzemogelijkheden wat betreft uw uitvaart wilt hebben dan is het raadzaam om een kapitaalverzekering af te sluiten, bij een kapitaalverzekering bouwt u zoals de naam al doet vermoeden een kapitaal op waarmee uw nabestaanden de uitvaart kunnen regelen. Zij kiezen met het uitgekeerde geldbedrag een uitvaartverzorger uit en in overleg worden de producten en diensten besteld voor uw uitvaart. Bij deze vorm van verzekeren hebben de nabestaanden dus wel meer te regelen voor uw begrafenis of crematie.

Combinatie verzekering
Dan is er ook nog de combinatie verzekering, bij deze vorm van verzekeren worden er producten en diensten verzekerd maar voor de extra persoonlijke wensen is er ook nog een kapitaal beschikbaar.

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u merken dat de premie welke u gaat betalen sterk afhankelijk is van uw leeftijd. Zodra u zich op oudere leeftijd gaat verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart betaald u namelijk een hogere premie, dit komt doordat de verzekeraars een hoger risico lopen dat u eerder komt te overlijden dan iemand die op jongere leeftijd een begrafenisverzekering afsluit.

Het kan zelfs zo zijn dat als u ouder dan 65 of 70 jaar bent u geweigerd wordt bij enkele uitvaartverzekeraars, lees daarom als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken altijd goed de voorwaarden van de desbetreffende verzekering door.