Stel zelf een Beste-in-1-pakket met verzekeringen samen

juni 10, 2015 0 Door LiveText

Het is niet altijd de beste keuze om al je verzekeringen onder te brengen bij één verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars krijg je wel een leuke pakketkorting als je meerdere verzekeringen afsluit, maar dat is niet altijd de beste keuze. Wanneer al je verzekeringen stuk voor stuk vergelijkt kun je zelf zorgen voor een leuke totaalkorting.

Hoe stel je zelf een Beste-in-1-pakket met verzekeringen samen?

Stap 1. Schrijf alle verzekeringen op
Begin met het opschrijven van alle verzekeringen die je al hebt of nog wilt afsluiten. Je kunt hierbij denken aan verzekeringen zoals een autoverzekering, reguliere reisverzekering, studenten reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, uitvaartverzekering en inboedelverzekering.

Stap 2. Ga premies vergelijken
Hierna ga je verzekering voor verzekering kijken waar je de laagste premie hebt. Let er tijdens het vergelijken wel goed op wat de verzekeringsvoorwaarden zijn per verzekeraar. De goedkoopste keuze is namelijk niet altijd de beste keuze.

Stap 3. Verzekeringen bij één verzekeraar
Maak nu een overzicht met hoeveel premie je per verzekeraar zou betalen wanneer je al je verzekeringen zou onderbrengen bij één verzekeraar. Natuurlijk kun je ook het overzicht pakken van alle premies van indien je bij je huidige verzekeraars al je verzekeringen hebt ondergebracht.

Stap 4. Vergelijking Beste-in-1-pakket met pakketkorting
Om zeker te weten dat je goedkoper uit bent door verzekeringen bij verschillende verzekeraars af te sluiten (zelf Beste-in-1-pakket samenstellen) of dat je toch beter al je verzekeringen kunt afsluiten bij één verzekeraar, dien je nog een laatste vergelijking te maken.

Een vergelijking maak je zo:
1. Tel alle premies van stap 2 bij elkaar op, zodat je één premietotaal krijgt van je verzekeringen.
2. Bekijk per verzekeraar wat het zou kosten om al je verzekering onder te brengen bij die verzekeraar, oftewel de totaalpremies van stap 3.
3. Vergelijk nu het premietotaal van stap 3 met de verschillende totaalpremies van stap 3.

Voorbeeld:
Jan heeft al zijn verzekeringen ondergebracht bij Univé, omdat hij dan 10% pakketkorting krijgt. Hij wil graag weten of een Beste-in-1 pakket waarbij hij zelf premies vergelijkt voordeliger kan zijn.

*Onderstaande premies zijn fictief en slechts gebruikt als voorbeeld. De premies zijn per maand, dit kan kun je ook per jaar doen.

Stap 2
Uit stap 2 komt het volgende premieoverzicht:

Autoverzekering FBTO € 40,00
Aansprakelijkheidsverzekering ZLM € 10,00
Uitvaartverzekering DELA € 9,00
Rechtsbijstandverzekering DAS € 21,00
Inboedelverzekering HEMA € 12,00

Premietotaal per maand: € 92,00

Stap 3
Uit stap 3 komt het volgende premieoverzicht:

Univé
Autoverzekering € 50,00
Aansprakelijkheidsverzekering € 15,00
Uitvaartverzekering € 10,00
Rechtsbijstandverzekering € 25,00
Inboedelverzekering € 15,00

Premietotaal per maand: € 115,00 – pakketkorting 10% (€ 11,50) = € 103,50

Jan kan dus door de verzekeringen bij verschillende verzekeraars onder te brengen (€ 103,50 – € 92,00) € 11,50 per maand goedkoper uit zijn.

Nadelen van verzekeringen afsluiten bij verschillende verzekeraars

Er kleeft wel een nadeel aan het afsluiten van verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Je zult heel nauwkeurig moeten bijhouden welke verzekering je waar hebt lopen. Op zich kun je dit wel goed bijhouden door alle verzekeringspapieren netjes op te bergen in een aparte map. Wat extra makkelijk is: maak per verzekeraar een overzicht met belangrijke contactgegevens. Zo weet je bijvoorbeeld meteen waar je naartoe moet bellen als je vragen hebt over een verzekering.

Een ander nadeel kan zijn dat het even wat tijd kost om alle premies en premietotalen met elkaar te vergelijken. Maar aan de andere kant weet je na alle berekeningen wel wat het voordeligste voor je is. De besparing die je hiermee kunt winnen kan een paar tientjes zijn, maar ook paar honderd euro per jaar. Het is dus zeker de moeite waard.

Niet alleen de laagste premie is belangrijk

Wees er van bewust dat niet alleen de laagste premie belangrijk is, maar dat je ook de juiste verzekering afsluit die hoort bij jouw situatie. Neem dus voor je een verzekering gaat afsluiten nauwkeurig de verzekeringsvoorwaarden door en kijk online naar de waarderingen en reviews van anderen verzekerden over verzekeraars. Klantvriendelijkheid en service zijn bij verzekeringen erg belangrijk. Als je dan een beroep moet doen op je verzekering, dan wil je immers wel zeker weten dat je verzekeraar voor je klaar staat. Start vandaag nog met vergelijken en bespaar!