Top 5 badkamertrends 2020

Top 5 badkamertrends 2020

augustus 11, 2020 0 Door Joyce Bouwman

We zitten inmiddels alweer ruim halverwege het jaar 2020 en dat betekent ook dat er nieuwe badkamertrends zijn ontstaan. Waar de badkamer in haar vroege jaren vooral als functioneel werd gezien, is dat in de loop van de tijd drastisch veranderd. De badkamer is niet enkel meer de plek om jezelf te wassen, maar is ook meer een ontspanningsruimte geworden. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 10-20 minuten per dag doorbrengen in de badkamer. Een vrouw spendeert gemiddeld 2 jaar van haar leven in de badkamer. Dit komt vooral door het feit dat vrouwen langer bezig zijn om zichzelf op te maken en gemiddeld ook langer douchen.

Bijna de helft van alle Nederlanders geeft aan niet elke dag te douchen, gelukkig doet de andere helft dat wel. 1 op de 10 Nederlanders doucht zelfs maar één tot twee keer per week. Ruim de helft van de Nederlanders geeft de voorkeur aan ‘s ochtends douchen ten opzichte van ‘s avonds. Zo’n 20% van de Nederlanders doucht zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Veel Nederlanders beschikken over de luxe van een bad (44%). De bad wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning, in tegenstelling tot vroeger. Wat zijn de top-5 badkamertrends van 200?

Welness

Zoals eerder vermeld is ontspanning steeds belangrijker geworden in de badkamer. Deze trend zien we terug in het feit dat steeds meer badkamers zijn voorzien van een sauna, stoombad, whirlpool etc.

Multimedia en verlichting

Multimedia zien we eigenlijk overal om ons heen en we kunnen niet meer zonder, dus waarom niet in de badkamer? Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je wilt. Een wc-bril zie vanzelf opent zodra je in de buurt komt, lampen – inbouw spots- die vanzelf aan gaan, badkamerradio’s en tv’s, douches met gekleurd LED licht.

Mozaïek

Mozaïek in de badkamer is een trend die eigenlijk nooit weg te denken is. Met mozaïek in uw badkamer kunt u prachtige contrasten en een mooie sfeer creëren. Let hierbij wel goed op de patronen en het geheel dat je creëert in de badkamer.

Hout

Hout in de badkamer, een trend die we vaak terug hebben zien komen. Terug naar de basis, één met de natuur en toch het gevoel van luxe behouden. Met hout creëer je een karakteristieke sfeer die je dichtbij de natuur laat komen.

Open douche

Tot slot is één van de grootste trends toch wel de open douche. Een open douche maakt de badkamer ruimtelijker en wekt een luxe en open sfeer op. De trend is dat de douche één moet worden met de badkamer.