Badmode voor ieder figuur

Badmode voor ieder figuur

augustus 31, 2020 0 Door Joyce Bouwman

badmode figuur

Wat betreft het weer hebben we tot nu toe niets te klagen deze zomer. De temperaturen lenen zich er voor om heerlijk naar het strand te gaan of even lekker af te koelen in het zwembad. Dit zijn voor vrouwen wel de plekken waar zij zich op hun best willen laten zien om zich op het gemak te voelen. En dat begint met de juiste badmode. En je hoeft echt geen Doutzen Kroes te heten om er top uit te zien. Ook dames met een maatje meer kunnen prima voor de dag komen. Welke badkleding bij welk figuur past leggen we kort uit en ook geven we wat tips bij het kopen van badmode.

Peervormige figuur

De vrouwen met wat smallere schouders en vollere heupen (peervorm) kunnen het best de aandacht vestigen op hun bovenlijf. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van een unicolor broekje en daarboven een top met kleurige prints die de aandacht op zich vestigt. Uiteraard helpen accessoires als een clip on zonnebril of opvallend hoedje hierbij. Een makkelijke oplossing is ook om te kiezen van een strandjurkje waarmee je als het ware camoufleert.

Appelvormige figuur

Wanneer de schouders in verhouding even breed zijn als de heupen spreken we van een appelfiguur. Het dragen van een v-hals of een print met verticale strepen accentueren de taille in dit geval. Zo oog je slanker en doorbreek je de ronde vormen enigszins. Vrouwen met een licht buikje kunnen een top dragen met een wat lossere onderkant om dit te verstoppen.

Aardbei figuur

Het tegenovergestelde van het peer figuur is de aarbeivorm. Hier zijn de heupen en billen in verhouding smaller dan de schouders. Dames met deze vorm kunnen het beste kiezen voor een V-vorm. En hier juist het topje in een unicolor en de aandacht wat meer op het broekje met een kleuren vestigen.

Dames met een maatje meer

De volslanke vrouw kan beter niet gaan voor overdreven prints en kleurencombinaties omdat dit juist dikker maakt. Ook hier kan een v-hals slanker maken. Wat de laatste jaren ook erg populair is zijn de corrigerende badpakken die je een stuk slanker doen lijken. Erg handig is het ook dat tegenwoordig badmode in verschillende delen en maten besteld kan worden. Als je bijvoorbeeld in verhouding grotere borsten hebt in verhouding van je heuppartij dan kun je voor het bovengedeelte een grotere maat kiezen. Zo trek je de verhouding weer mooi gelijk en kun je zonder zorgen het strand op.