Tips om te slapen met het warme weer

Tips om te slapen met het warme weer

mei 26, 2020 0 Door Joyce Bouwman

Tips om te slapen met het warme weer

De zomer komt er weer aan, dat gaat natuurlijk zorgen voor heel veel warmte.

Niet alleen buiten gaat het warm zijn maar de temperaturen binnen kunnen ook flink oplopen, toch wil je lekker kunnen slapen zonder dat je elke keer het idee hebt dat je ligt te smelten

Hier een paar tips om het slapen een stuk aangenamer te maken.

De lucht verkoelen

Tip 1: Iedereen is wel bekend met een ventilator, dit kan goed helpen om een beetje verkoeling te krijgen. Het beste is om deze bij een raam te plaatsen zodat er ’s nachts koudere lucht naar binnen blaast.

Een ventilator helpt niet alleen tegen de warmte maar ook tegen de muggen, die houden er namelijk niet zo van om in een luchtstroom te vliegen. Niet iedereen kan slapen met een ventilator aan vanwege het geluid, geldt dit ook voor jou? Lees dan verder!

Tip 2: De deur van je slaapkamer, door deze open te zetten zal er sneller warme lucht de gang op gaan, zo koelt het lichtelijk af in je kamer.

Tip 3: Zet overdag niet al je ramen open, veel mensen denken overdag lekker het huis te luchten maar dat zal het niet veel beter maken in de nacht. Pas als het buiten kouder is dan binnen heeft het pas zin om het open te gooien.

Je lichaam verkoelen

De lucht een stukje afgekoeld? Dan nu je lichaam;

Tip 4: Veel mensen doen het al voor het slapen gaan, douche! Neem een lekkere koude douche om helemaal af te koelen, voor je gevoel is het dan overal warmer maar toch zal je sneller in slaap vallen. Echt geen zin om te douche?

Je polsen onder de koude kraan houden helpt ook goed maar lang niet zo goed als een douche nemen.

Tip 5: Voeten buiten de dekens, de warmte kan hierdoor je lichaam makkelijker verlaten.

Tip 6: Het voelt dan misschien wel niet zo lekker maar natte sokken aandoen kan voor nog meer extra verkoeling zorgen, goede reden om toch een keer met sokken in bed aan te slapen!

Tip 7: De vriezer, het liefst leg je er ijsjes in om overdag van te genieten, maar je kan er ook je kussensloop en hoeslakens inleggen! Dit moet wel in een speciale zak voor in de vriezer.

Tip 8: Slaap onder een koude of natte handdoek of trek een vochtig shirtje aan. Zorg er wel voor dat er iets onder ligt, anders komt al het vocht in je matras terecht, het zou zonde zijn als je een nieuw matras moet kopen. Pas wel op dat je geen kou vat als het tocht.

Tip 9: Is de mogelijkheid er om zonder kleren te slapen? Dan is dat zeker aan te raden.

Tip 10: Gebruik een slaapmasker. Door invallend licht ben je sneller wakker of val je moeilijker in slaap. Een oogmasker gaat dit tegen.

Er zijn nog andere opties, zoals het installeren van een airco of speciale slaapmiddeltje gebruiken, al is het wel zo fijn om op een natuurlijke manier in slaap te vallen.