Terugblik eerste week Eredivisie 2015/2016

Terugblik eerste week Eredivisie 2015/2016

augustus 14, 2015 0 Door Joyce Bouwman

Wat een feest, het nieuwe voetbalseizoen op het hoogste niveau is weer begonnen! De zomervakantie is hartstikke leuk, maar een hele zomer zonder voetbal is toch best vermoeiend. Daarnaast hebben we dit jaar ook pech dat er geen EK of WK wordt gespeeld, nog minder voetbal dan we gewend zijn dus.

De spelers stonden al te trappelen om hun nieuwe voetbalschoenen uit te proberen in het nieuwe seizoen. Inmiddels zitten de eerste wedstrijden van van het nieuwe Eredivisie seizoen er weer op en hebben we genoten? En of we hebben genoten! Neem nou bijvoorbeeld alleen de goal van de keeper van ADO Den Haag. Met een hakbal in de laatste minuut de gelijkmaker scoren, ongelofelijk. We kunnen nu toch al geruststellen dat dit het doelpunt van de maand is? Of misschien zelfs doelpunt van het jaar!

Transfers

some_textWelke club heeft dit seizoen het best geïnvesteerd in nieuwe spelers? Daar zullen de meeste het unaniem wel mee eens zijn: PSV. PSV moest ook wel kwalitatief goede spelers halen na de transfer van aanvoerder Georgino Wijnaldum naar Newcastle United en de transfer van Memphis Depay naar Manchester United. PSV heeft zich echter wel goed versterkt met aankopen zoals Davy Pröpper, Maxime Lestienne, Gaston Pereiro, en Simon Poulsen. Met deze transfers lijkt PSV weer de favoriet te zijn voor de titel.

Eerste wedstrijden

Ajax is het seizoen geweldig begonnen, door onder meer een geweldige goal van El Ghazi. Wie had dat nou verwacht, een 0-3 overwinning uit bij AZ na de uitschakeling in de play-off om de Champions League. Dit kon Ajax wel goed gebruiken na de blamage tegen Rapid Wien. Er werd hier en daar geroepen dat Frank de Boer niet meer de juiste man was voor Ajax, omdat hij Ajax Europees niet verder heeft gebracht. De waan van de dag, laten we het daar maar op houden.

PSV is het seizoen minder goed begonnen, 2-2 tegen ADO. Ik zeg het nog maar een keer, wat een goal! Meer hoeft er eigenlijk niet gezegd te worden over deze wedstrijd. Feyenoord is daar in tegen ook goed begonnen aan het seizoen, ondanks de leegloop. Een 3-2 overwinning thuis tegen Utrecht is gewoon een prima uitslag, zeker gezien het feit dat Utrecht de tweede goal pas diep in de blessuretijd scoorde. Ondanks het verlies van Clasie en Boetius heeft Feyenoord een goede wedstrijd gespeeld. Ook dankzij de nieuwe aankopen Marko Vejinovic en Feyenoord-held Dirk Kuyt. We kijken weer uit naar volgende week, een weekend met lekker veel voetbal.