Hoe ziet serious request 2015 er uit?

augustus 3, 2015 0 Door rvpwebdev

De zomer is nog in volle gang, maar de voorbereidingen voor Serious Request 2015 zijn al vol in gang. Normaal zou rond deze tijd bekend gemaakt worden waar deze editie van SR gehouden gaat worden. Dat is dit jaar niet het geval, de organisatie deed dit een jaar geleden al tijdens de bekendmaking van 2014. 

Serious Request 2015 in Heerlen

Even geleden werd dus al bekend dat Serious Request dit jaar in Heerlen wordt gehouden. Het glazen huis komt op het Pancratiusplein te staan, naast het Glaspaleis (vroeger een warenhuis, nu een museum). Het Pancratiusplein huist veel kroegen en barren.

Waar gaat het geld heen

De opbrengst van deze editie van Serious Request zal wederom naar een goed doel gaan. Het is echter tot op heden nog niet bekend welk goede doel dit zal gaan zijn. Later dit jaar zal daar meer over bekend worden. Wat wel al zeker is, is dat het geld naar een actie van het Rode Kruis gaat, net als alle voorgaande jaren dus.

Wie zitten er dit jaar in het Glazen Huis?

Een van de belangrijkste vragen rondom de hele actie is: Wie gaan er opgesloten worden in het glazen huis? Het is nog niet zeker wie die precies gaan zijn. Na de afwezigheid van vorig jaar, is de kans groot dat Giel Beelen mee zal doen. Ook Gerard Ekdom is inmiddels een vaste klant. Coen Swijnenberg zal niet meer meedoen met de actie, hij heeft namelijk de overstap gemaakt naar radiozender 538, waar hij vanaf september (samen met Sander Lantinga) zal gaan werken.

Zie voor meer informatie