Woontips voor modern wonen

augustus 20, 2015 0 Door Joyce Bouwman

De nieuwste trend op het gebied van wonen is de quooker, ofwel: direct warm kokend water uit de kraan. Het product bestaat al enige tijd, maar staat nu pas echt in de belangstelling van aannemers bij nieuwbouwprojecten en mensen die bezig zijn met de renovatie van een keuken. Hoe werkt de quooker? In feite is het een aparte kraan met er onder een reservoir en thermostaat die het water rond het kookpunt houd, waardoor je direct een kop thee kan maken of de groente kan koken. Je zal denken: handig, doe mij ook maar z’n quooker. Totdat je de prijzen hoort denkt de helft hier toch anders over. Het gaat dan niet alleen om minimaal 1000 Euro die je moet investeren voor de aanschaf van de degelijke quooker, denk ook aan het onderhoud en het hoge energieverbruik (het water moet constant op temperatuur zijn). Mocht je het geld hebben, dan is een quooker een goede tip om wooncomfort te verbeteren. Klik hier om te lezen over de voor- en nadelen van het apparaat.

Thuiswerken met een kantoorinrichting

Een ander gaande ontwikkeling op het gebied van wonen is thuiswerken. Je bent een zelfstandig ondernemer, je hebt een sales functie waarbij je veel onderweg bent of je wilt files gewoon vermijden en hebt de mogelijkheid om thuis te werken. Als je regelmatig thuis werkt is het handig een ergonomische bureaustoel te hebben. Als je de ruimte hebt zou het ideaal zijn om een kamer in te richten als kantoor met kantoormeubilair. Denk hierbij aan een prettig bureau en archiefkasten om documenten geordend en veilig in te bewaren.

Woonbeveiliging en alarmsystemen

Thuis in een modern woning, met veel kostbare middelen, doe je er goed aan het huis te beveiligen met met een alarmsysteem. Een goed alarmsysteem hoeft niet duizenden Euro’s te kosten. Door de snelle ontwikkeling in beveiligingstechnologie is het nagenoeg voor iedereen betaalbaar om een woning te beveiligen met een alarmsysteem. Denk niet alleen aan camerabeelden of alarmsensoren, maar ook zaken zoals de deurlijsten verstevigen en gecertificeerde sloten op deuren en ramen monteren.

Wonen met een afstandbediening

De meeste alarmsystemen komen samen met een smartphone applicatie. Hiermee kan je bijv. een alarm (de-)activeren of live camerabeelden bekijken. Dingen zoals woonverlichting, gordijnen en zelfs de verwarming kan je met een beetje technische kennis thuis bedienen met een afstandbediening. Eneco heeft een eigen applicatie waarmee je mobiel de verwarming aan of uit kunt zetten. Handig voor de winter, als je onderweg naar huis bent en direct in een verwarmd huis wilt zitten.