Steeds meer fysieke winkels met een eigen webshop

augustus 3, 2014 0 Door LiveText

Het aantal fysieke winkels dat besloten heeft een webshop op te starten is gestegen. Fysieke winkels zien steeds meer in dat het hebben van een webshop een voordeel is voor hun klanten. Klanten hoeven niet meer naar de winkel te komen als ze dat niet willen en kunnen gewoon bestellen vanachter hun bureau of op de bank.

Online winkels zullen de komende jaren alleen maar populairder worden en steeds meer terrein winnen. Ook de kleine winkels zullen dus mee moeten gaan met deze digitale revolutie willen ze hun bestaansrecht behouden. Door klanten wordt aan fysieke winkels steeds meer gevraagd of ze ook online kunnen bestellen. De huidige maatschappij vraagt nu eenmaal om online winkels. De meeste fysieke winkels die begonnen zijn met een online winkel zien hun omzet stijgen. De verwachting is dan ook dat het aantal fysieke winkels met een online webshop nog sterker zal toenemen.

Stenen winkels spelen een belangrijke rol

Toch houden stenen winkels een belangrijk rol als het om online winkelen gaat. Er zijn heel veel online shoppers die een fysieke winkel eerst willen bezoeken voor of nadat ze een online aankoop gaan doen. Uit onderzoek is gebleken dat er in de winkel wordt gebouwd aan een merk en dat er bewustzijn ontstaat rond producten. 55 Procent gebruikt het liefst zowel de fysieke winkel als de online webshop om te shoppen.

Naast een online winkel een fysieke winkel

Verkopen kunnen het beste worden gemaximaliseerd door de online winkel te gebruiken om de aantrekkingskracht van de fysieke winkel te vergroten. Dat is tevens de sleutel om meer klantloyaliteit te krijgen en te zorgen voor cross-sell mogelijkheden. Online winkels zien ook steeds vaker de waarde van fysieke winkels in. Zo opende eBay onlangs een kiosk in San Fransico en in New York experimenteerde Amazon met popup-stores.

Uit de afgelopen tijd kan in ieder geval geconcludeerd worden dat fysieke winkels en online winkels steeds dichter naar elkaar toegroeien en juist geen concurrent van elkaar zijn.