Spirituele rondreis

Spirituele rondreis

januari 20, 2016 0 Door Joyce Bouwman

Reizen is geen vakantie. Beide hebben als doel mentale ontspanning van de dagelijkse zaken. Vakantie richt zich op de korte termijn en reizen op het midden en lange termijn, met vaak spirituele groei als doelstelling. Reizen als middel tot mentale orde en succes. Het doorbreken van een denk- of levenswijze als gewoonte en het opdoen van ideeën voor diverse doeleinde, zoals carrière. Mentale rust zorgt voor een scherpe visie en besluitvaardige keuzes in het leven. Mentale onrust hoort bij het leven, zolang dit van korte duur blijft. Als het een trend is en van lange duur, dan wordt het tijd deze cyclus te doorbreken. Een (langdurige) rondreis kan hierbij de oplossing zijn. De meest waardige reiservaringen komen voort uit alleen reizen, zonder (bekend) reisgenoot als een vriend of vriendin. Je komt in contact met mensen uit andere culturen in een compleet andere omgeving. Pas afgestudeerde of werkende tijdens sabbatical nemen regelmatig het besluit voor een langere periode te gaan reizen door verschillende landen. Voornamelijk is spirituele groei de doelstelling, waarbij nagedacht wordt filosofische levensvragen. Al hoewel een levensvraag centraal staat bij een rondreis, zal je niet het antwoord op de vraag vinden door tijdens de reis geforceerd na te denken over het antwoord. Het gaat om verandering in zienswijze, door mensen te ontmoeten in een totaal andere cultuur en omgeving. Zelfs momenten van enkele dagen communicatieve stilte, kunnen tot inzichten leiden. Naast het avontuurlijke aspect van een reis wordt je kennis verrijkt.

Kilimanjaro als spiritueletocht

De beklimming van de Kilimanjaro in Afrika, Tanzania staat ook bekend als een spirituele rondreis. Een langdurige beklimming van de hoogste berg in de wereld. De beklimming duurt een goed aantal dagen, vaak georganiseerd als expeditie. Je kan hierbij kiezen van een expeditie in een grote of kleine groep, de prijs zal hierop van invloed zijn. Een sterk en lichtgewicht tent kan tijdens deze trektocht niet ontbreken.

Trans Siberië Express

Met de Trans Siberië Express trein rondtrekken door het oosten van Europa, en nabij gelegen landen, is een andere reis waar vele van dromen. Met de trein bijna 10.000 km reizen door o.a. het grote Rusland en nabij gelegen landen zoals China en Mongolië. Dit is ‘s werelds langste treinreis dwars door Siberië. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen met het organiseren. Je kan een korte tot lange reis samenstellen. Wil je low budget met de trein of in luxe? Er is keuze genoeg, wat uiteraard bepalend is voor de prijs. In principe slaap je in de trein, maar je kunt er ook voor kiezen om in een hostel te slapen. Een standaard duur is er niet, want je bepaald zelf hoelang je reis wordt en hoelang je wilt blijven in de gebieden van de tussen gelegen stations.