Sparen kost geld. Beleggen in woonruimte biedt een hoog rendement

januari 19, 2016 0 Door dexter

Vers uit de pers: de rente op spaargeld gaat dalen

Zojuist op het nieuws. De ECB gaat de rente verlagen. Het gevolg is een verlaging van de spaarrente door banken. De verwachting is dat de spaarrente onder de 0% gaat zakken. Spaarders ontvangen geen rente meer en gaan voor het sparen betalen. Conclusie sparen levert niets op. Wat kun je dan met het geld doen? Beleggen op de beurs is riskant. Je geld kan snel in waarde dalen. Beleggen in woonruimte is een betere optie die een hoge rendement kan opleveren.

Profiteer van de hoge huurprijzen en woningnood

Binnen de randstad, met name in Amsterdam, heerst er woningnood. Er is een te kort aan sociale en particuliere huurwoningen. Dit komt door het hoge aantal studenten en expats die jaarlijks in Amsterdam gaan wonen. Hierdoor is er veel vraag naar particuliere huurwoning. Het gevolg is een jaarlijkse stijging van de huurprijzen. Met een gemiddelde huurprijs van 1500,- p.m. is het kopen en verhuren van een woning een rendabele en veilige belegging. Je kunt namelijk een rendement van 8% behalen. Rekenvoorbeeld:

Je koopt een appartement voor verhuur in Amsterdam Zuidoost voor €  145.000 en verhuurd voor €  1.150,- p.m. exclusief gas, water en licht. Dan is jouw bruto rendement op jaarbasis €  13.800,-  / €  145.000,- = 0,095 x 100 = 9,5 %. De huurinkomsten zijn na aftrek van kosten voor reparaties, reserves, onderhoud en stoffering onbelast. Wel betaal je 1,2% vermogensbelasting.

Vanwege de hoge rendementen en beperkte risico’s is investeren in woningen voor verhuur een veilige en rendabele belegging.

Mogelijke risico’s bij beleggen in woonruimte

Beleggen is nooit risicoloos. Bij het kopen en verhuren van woonruimte loop je twee risico’s. De risico op leegstand en waardedaling. Deze risico’s zijn echter beperkt. Vanwege de grote vraag naar huurwoningen is aangeboden woonruimte snel verhuurd. Doorgaans is een aantrekkelijke woning in Amsterdam binnen 2 weken verhuurd. Daarnaast stijgen de huizenprijzen binnen de randstad jaarlijks. Hierdoor kun je de woning tegen meerwaarde verkopen. Beleggen in woonruimte is daarom een veilige en rendabele belegging.

Meer informatie over beleggen in woonruimte kun je hier vinden

info@hbhousing.nl