Series enorme hype

Series enorme hype

april 7, 2017 0 Door Joyce Bouwman

Sinds een aantal jaren zijn er veel series enorm populair geworden in Nederland. Er wordt tegenwoordig meer naar series gekeken dan naar films. Dit is mede mogelijk gemaakt door Netflix en HBO. Door zelf te bepalen wanneer je welke serie kunt kijken zonder reclames er tussendoor heeft het volgen van een serie een stuk makkelijker gemaakt. Van de mensen die een abonnement hebben van Netflix of HBO kijkt ongeveer 70% voornamelijk naar series. Kortom de markt voor series is een stuk aantrekkelijk geworden voor filmindustrie dit heeft voor hun ook een aantal voordelen het levert op langere termijn geld op en je bouwt een grote fan club op. Er word verwacht dat de komende jaren het aantal series op tv flink zal stijgen.

Populaire series

De series worden ook steeds beter en er spelen tegenwoordig ook een aantal goeie acteurs in die ook in diverse aansprekende films hebben gespeeld. Dit zorgt ervoor dat de series naar een hogere level word gebracht en serieuzer word genomen. Vroeger duurde de series maar maximaal 20 minuten tegenwoordig heb je al veel series die per aflevering ruim een uur duren. Er zijn al diverse series is een flink club fans hebben. Denk maar aan de meest populaire serie Games of Thrones er kijken wereldwijd maar liefs 23 miljoen mensen wekelijks naar de serie. En jaarlijks stijgen het aantal kijkers van Games of Thrones nog steeds met ongeveer 15%. Helaas is er al aangekondigd dat ze zijn begonnen aan de laatste seizoen. Of dit verstandig is van HBO is nog maar de vraag, want dit is hun grootste inkomstenbron. Gelukkig komen er steeds meer goede series waar volop naar wordt gekeken. Denk maar aan Breaking Bad, The sopranos, Band of brothers, Dexter, enzovoort.

Tijd

Mensen hebben steeds drukker en moeten hun leven steeds beter inplannen om alles te doen wat ze willen. Het is niet meer zo dat men thuis blijft om een serie te kunnen volgen. Men kan nu niet meer alles live volgen vanwege de tijd. Er zijn gelukkig nu diverse websites waarop je uitzending die je hebt gemist terug kan kijken. Een van de bekendste website is Telezien. Dit geeft je leven meer vrijheid en kun je makkelijker indelen en toch niks te missen. Je hoeft ook niet in één keer alles af te kijken. Je zet de aflevering op pauze en je kan de aflevering de volgende keer weer verder kijken. Gemakhheid dient de mens laten we maar zeggen.